Modoratör
Efsanevi Üye
Aydınlatma Seyt değeri nedir?
i) SEYT: Genel aydınlatma abonelerinin her birisi için ayrı ayrı hesaplanan 1 saatte mümkün olabilecek en yüksek elektrik tüketim değerini, j) TDS: Fatura dönemindeki genel aydınlatmanın toplam devrede bulunma saatini, k) Yönetmelik: Bakanlık tarafından yürürlüğe konulan Genel Aydınlatma Yönetmeliğini, ifade eder.
Elektrik direkleri kimin sorumluluğunda?
Genel Aydınlatma Yönetmeliği uyarınca Belediye, Karayolları, Edaşlar gibi kurumlar gece aydınlatmasından sorumludur.
Sokak aydınlatma ücretini kim ödüyor?
Sokak aydınlatma ücretini kim ödüyor?
Cadde ve sokak lambalarının faturasını Enerji Bakanlığı ile belediyeler ödeyecek. Elektrik Piyasası Kanun Tasarısı'nın Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sürüyor.
186 nedir?
186 nedir?
Çağrı merkezimiz İstanbul Avrupa yakasında bulunan abonelerine kesintisiz 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. ALO 186 ya gelen çağrılar; arıza bildirimi, sokak aydınlatma, kaçak ihbar, sayaç değişikliği ve mühürleme talebi, kesme-açma işlemleri, fatura itiraz, borç sorgulama, öneri ve şikayet konularında olmaktadır.
Aydınlatma hesabı nedir?
Oluşan aydınlık şiddeti, ampul sayısı belli olduktan sonra kaç lüks bir düzey elde ettiğimizin hesaplanmasıdır. NOT: Basit yapılar için, aydınlatma gücünü aydınlatma hesabı yapmadan belirlemek istiyorsak en az 12 watt/m² gelecek şekilde aydınlatma gücü belirleyebiliriz.
186 nerenin telefonu?
Otomatik olarak ilgili bölgede görevli olan elektrik alanındaki dağıtım şirketine bağlantı yapılır. Elektrik arızaları, kesintileri, çalışmalar, sayaç ile ilgili talepler, genel aydınlatma ve buna benzer teknik destek yardımları için kişiler 186 elektrik çağrı merkezi numarasını arayabilir.
186 yi nereye şikayet edebilirim?
186 yi nereye şikayet edebilirim?
Kaçak elektrik kullandığını tespit ettiğiniz kişi veya kişileri ALO 186 çağrı merkezi numarasının kaçak elektrik ihbarı bölümünden, usulsüz kullanım ihbarı yapılacak bölgenin görevli dağıtım şirketinin internet sitelerinde yer alan kaçak ihbar formu aracılığı ile veya şahsi olarak dağıtım şirketine şikayet …
Sokak lambaları kaç metrede bir konur?
Sokak lambaları kaç metrede bir konur?
Bu konuda genel bir oran vermek gerekirse iki direk arasında direk yüksekliğinin 2,5-3 katı kadar mesafe bırakmak uygun olacaktır. Örneğin; 6 metre aydınlatma direğinin kullanıldığı projelerde direkler arasında 15-18 metre mesafe bırakılabilir.
186 numara kime ait?
Abonelerimizin şirketimize bir telefonla ulaşabilmeleri, iletişim kontrolünün kaliteli olarak sağlanabilmesi, başvuruların kayıt altına alınabilmesi, verimliliğin ve hizmet kalitesinin artırılarak müşteri memnuniyetinin sağlanabilmesi amacıyla Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.