Son Konular

Aydın Ayaydın

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
bankacı, akademisyen
ANAP İstanbul Eski Milletvekili
Aydın Ağan Ayaydın
1951 yılında Mardin'in Derik ilçesinde doğdu. İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı. Marmara Üniversitesi öğretim üyesi oldu. 1993 yılında ekonometri profesörü oldu. Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü, İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Sınai Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. İKV , İAV Yönetim Kurulu Üyeliği, Hür Sigorta ve Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, BJK Asbaşkanlığı ve Basın Sözcüsü ve Rekabet Kurumu Başkanı oldu. Eylül 1992'de YÖK üyeliğine atandı. ANAP'tan XXI. dönem İstanbul milletvekilliği yaptı. Takvim, Sabah ve Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Sarı basın kartı sahibi. 1995 yılında DYP'den milletvekili adayı oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Aydın Ayaydın, 1951 yılında Mardin'in Derik ilçesinde doğmuş bir isimdir. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Akademik kariyerine Marmara Üniversitesi'nde devam ederek ekonometri profesörü unvanını almıştır.

Bankacılık sektöründe de önemli görevler üstlenen Aydın Ayaydın, Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda yöneticilik yapmıştır. Ayrıca İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Sınai Yatırım Bankası'nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev almıştır.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer alan Ayaydın, İKV (İktisadi Kalkınma Vakfı) ve İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Ayrıca Hür Sigorta, Güneş Sigorta, Şeker Sigorta gibi firmalarda yönetim görevlerinde bulunmuş ve BJK (Beşiktaş Jimnastik Kulübü) Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü gibi spor alanında da aktif rol almıştır.

1992 yılında YÖK (Yükseköğretim Kurulu) üyeliğine atanmış ve ANAP'tan XXI. dönem İstanbul milletvekilliği yapmıştır. Aynı zamanda Takvim, Sabah ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı da yapmıştır. Aydın Ayaydın evli olup üç çocuk babasıdır. Ayrıca 1995 yılında DYP'den milletvekili adayı da olmuştur. Sarı basın kartına sahip olan Aydın Ayaydın, geniş bir kariyer ve bilgi birikimine sahip başarılı bir isimdir.

Ayşe Kulin

Ahmet Tüzün

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt