- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ayakkabının üretim aşamaları nelerdir?
Ayakkabı İmalatında İzlenen Yol
Ayakkabı imalatı ne demek?
Ayakkabı İmalatçısı (Sayacı), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, tabi ve yapay deriler ile tekstil veya benzeri ürünlerden belli bir stampa üzerine kesilen ayakkabının üst parçalarını hazırlama, regola ve dikiş işlemlerini yaparak saya haline getirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Bir ayakkabı tasarımı boyunca hangi süreçlerden geçer?
AYAKKABI ÜRETİM SÜREÇLERİ Tasarım, Kesim, Saya, Montaj, Taban, Topuk, Finisaj ve bitirme ile Sevkiyat programı oluşmaktadır.
Ayakkabılar nerede üretilir?
Ayakkabı üretimi yapan firmaların yaklaşık olarak % 50'si İstanbul ilinde faaliyet göstermektedir. Diğer önemli sayıda üretim yapan illerimiz ise sırasıyla: İzmir, Konya, Bursa, Ankara, Gaziantep, Manisa, Denizli, Adana, Malatya, Çorum (İskilip) ayakkabı üretiminin yapıldığı diğer önemli şehirlerdir.
Ayakkabı üretimi nasıl yapılır?
Ayakkabının modeline göre de başta deri ve kumaş olmak üzere onlarca çeşit parça kullanılıyor. Parçaların dikişle veya yapıştırıcıyla bir araya getirilmesinin ardından meydana gelen ayakkabı, soğuk ve sıcak ortamlardan da geçtikten sonra kutulara yerleştirilerek üretim yolculuğunu tamamlıyor.
Ayakkabı nasıl yapılır kısaca?
Ayakkabı yapımı genellikle sekiz aşamada gerçekleşir. Hayvan derisi, kumaş ya da yapay deriden, ayakkabının sayası ve astarı uygun biçimde kesilir. Sayayı oluşturan parçalar ile astar birbirine dikilir. Ayrıca ayakkabının burnuna sertlik veren parça ile topuğa konulan yumuşak parça da dikilir.
Ayakkabı üretimi hangi sektöre giriyor?
Kalkınma Bakanlığı sektör sınıflandırmasına göre imalat sanayi, deri ve deri ürünleri sanayinin alt ayırımında yer alan sektör ürünlerini; terlikler, botlar (sanayi, güvenlik, askeri), çocuk ayakkabıları, erkek ayakkabıları, kadın ve spor ayakkabıları olarak gruplandırmak mümkün.
Yerli ayakkabı markaları nelerdir?
Ünlü Türk Ayakkabı Markaları
Ayakkabı hangi hayvan derisinden yapılır?
Dana ve İnek derileri: Derisi kullanılan büyük baş hayvanlar ise düve, inek, dana, boğa ve öküz derisidir. Türkiye'de dekor, ayakkabı, çanta ve giyimde ağırlıklı olarak dana derisi tercih edilmektedir.