Modoratör
Efsanevi Üye
Ayak ortezleri nelerdir?
Ayak Ortezleri; Ayak deformasyonları için uygulanan ortezlerdir.
Ortez ne kadar süre kullanılır?
Çalışmalarda ortez kullanma süresi günde en az 6 saat olarak önerilmektedir. (10,11).
Ortezde 3 nokta prensibi nedir?
Ortezde 3 nokta prensibi nedir?
Üç nokta prensibinde, bir baskı noktası rotasyon ekseni üzerinden, ikinci baskı noktası rotasyon ekseninin altından uygulanırken, üçüncüsü ise rotasyon ekse- ninin üzerinden, diğer iki baskı kuvvetine zıt yönde uygulanan kuvvetleri içerir (Şekil 2). Kaldıraç kolu ne kadar uzun olursa, kontrol o kadar daha fazla olur.
KAFO hangi hastalıklarda kullanılır?
Ayak bileği ve diz eklemlerini içine alan KAFO'lar, ekstansör ve hamstring kaslarının güçlendirilmesinde, diz spasitesi, polio hastalığı gibi durumlarda dizin hareketlerinin kontrol edilmesini sağlayan alt ekstremite ortezleridir. Bununla birlikte kontraktür oluşumunun engellenmesine yardımcı olurlar.
Isveç kilidi nedir?
İsveç Kilitli Uzun Yürüme Ortezi Uzun yürüme cihazının kilit mekanizması, bacağın arka kısmında bulunan bir mekanizma ile gerilerek kilitli hale getirilir. Cihazın kullanılırken kilitli kalması için, mekanizmanın dizden topuğa doğru gerilerek aynı pozisyonda sabit kalması önemlidir.
Rekurvatum ortezi nedir?
Rekurvatum ortezi nedir?
Genu recurvatum Ortezi 3 nokta prensibini kullanan basit ama etkili bir ortezdir. Bu ortezdeki ciddi sorun süspansiyondur. O da metal kısımlardan femur kondillerine girinti yaparak sağlanmaya çalışılır. Avantajı recurvatumdaki kısır döngüyü engellemesidir.
Üst ekstremite ortezleri nedir?
Üst Ekstremite Ortezleri
- Omuz deformite ortezleri; (air plane -uçak ortezi-; omuz askıları,clavikula tespit bandajı vs.)
- Sarmiento.
- Açı ayarlı dirsek kontraktür ortezleri.
- Statik dirsek ortezleri.
- İstirahat amaçlı statik splintler (el,el bileği ve parmaklar için)
- Dinamik splintler( el,el bileği ve parmaklar için)
Alt ekstremite Ortezlerinin kullanım amaçları nelerdir?
Genel olarak alt ekstremite ortezleri yürüme fonksiyonunu sağlamak ya da yardım etmek amacıyla vücuda uygulanan cihazlardır.