S
SoruCevap
Ay Coreği (Pastane Usulu Tam Kıvam) Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin:
*1 paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 cay bardağı sut
*8 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
*6, 5 su bardağı un (Unu kontrollu koymakta fayda var )
İci icin:
*1314 dilim kakaolu kek
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı kuru uzum
*Yarım su bardağı kırık fındık
*1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
*1 tatlı kaşığı tarcın
*1 su bardağı sut( sut kontrollu kullanılacak)
Uzeri icin:
*1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt
*Toz antep fıstığı, kırık fındık yada file badem
Ay Coreği (Pastane Usulu Tam Kıvam) Tarifi Yapılışı Merhabalar!☺ oğlumun okulu icin yaptım bu ay coreklerini cok beğenildi Hatta birazını da eşime ayırmıştım oda bayıldı tarife gelince siz isterseniz yarım olcu yapıp tek tepsi yapabilirsiniz bu olculerden 2 tepsi cıktı Kekini ben bir gun once kendim yaptım siz isterseniz hazır kek kullanabilirsiniz
1
*İlk once yumuşak margarinimizi ve şekeri bir yoğurma kabında karıştırıyoruz
*Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ve kontrollu olarak unu ve mayayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz
*Hamurdan kucuk mandalina buyukluğunde bezeler yapıp bir tepside dinlenmeye bırakıyoruz
*Bu arada ici hazırlamak icin keklerinizi bir kaba ufalıyoruz
*Uzerine sırayla diğer malzemelerini ekliyoruz en son sutu bırakıyoruz ki elimizle yoğururken sutu kıvam alana kadar ekliyoruz ve tum malzeme hamur gibi olup toparlandığında sut eklemiyoruz
*İcimizde hazır olduğuna gore yapım aşamasına gecebiliriz
*Hamur bezenizden bir tane alıp merdane yardımıyla uzunlamasına elips şeklinde acıyoruz
*Yapışırsa hafif un serperek acalım
*İcine harcımızdan ceviz buyukluğunde bir parca alıp rulo şeklinde actığımız hamurun tam ortasına koyalım hamurun uzun kenarlarını tam ortada birleştirip ay şekli verelim Yapım aşamalarını fotoğraflar da anlatmaya calıştım Tum malzemeye aynı işlemi uygulayıp uzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı surup fındık, fıstık yada badem serpebilirsiniz daha sonra ısıtılmış 180 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişirin benim fırınım 30 dakikada pişirdi servise hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*1 paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 cay bardağı sut
*8 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı kuru maya
*6, 5 su bardağı un (Unu kontrollu koymakta fayda var )
İci icin:
*1314 dilim kakaolu kek
*2 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağı kuru uzum
*Yarım su bardağı kırık fındık
*1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
*1 tatlı kaşığı tarcın
*1 su bardağı sut( sut kontrollu kullanılacak)
Uzeri icin:
*1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt
*Toz antep fıstığı, kırık fındık yada file badem
Ay Coreği (Pastane Usulu Tam Kıvam) Tarifi Yapılışı Merhabalar!☺ oğlumun okulu icin yaptım bu ay coreklerini cok beğenildi Hatta birazını da eşime ayırmıştım oda bayıldı tarife gelince siz isterseniz yarım olcu yapıp tek tepsi yapabilirsiniz bu olculerden 2 tepsi cıktı Kekini ben bir gun once kendim yaptım siz isterseniz hazır kek kullanabilirsiniz
1
*İlk once yumuşak margarinimizi ve şekeri bir yoğurma kabında karıştırıyoruz
*Ardından sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz ve kontrollu olarak unu ve mayayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz
*Hamurdan kucuk mandalina buyukluğunde bezeler yapıp bir tepside dinlenmeye bırakıyoruz
*Bu arada ici hazırlamak icin keklerinizi bir kaba ufalıyoruz
*Uzerine sırayla diğer malzemelerini ekliyoruz en son sutu bırakıyoruz ki elimizle yoğururken sutu kıvam alana kadar ekliyoruz ve tum malzeme hamur gibi olup toparlandığında sut eklemiyoruz
*İcimizde hazır olduğuna gore yapım aşamasına gecebiliriz
*Hamur bezenizden bir tane alıp merdane yardımıyla uzunlamasına elips şeklinde acıyoruz
*Yapışırsa hafif un serperek acalım
*İcine harcımızdan ceviz buyukluğunde bir parca alıp rulo şeklinde actığımız hamurun tam ortasına koyalım hamurun uzun kenarlarını tam ortada birleştirip ay şekli verelim Yapım aşamalarını fotoğraflar da anlatmaya calıştım Tum malzemeye aynı işlemi uygulayıp uzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımı surup fındık, fıstık yada badem serpebilirsiniz daha sonra ısıtılmış 180 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişirin benim fırınım 30 dakikada pişirdi servise hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun