Son Konular

ataturk'ten anılar

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
ATATURK VE BABA KAVRAMI
Diyarbakır 'da paşa kumandandı Ben de emir subayı idim Babam, Paşa 'nın ictiğini duymuştu İzinden donerken bana:
"Bir damla bile icersen hakkımı helal etmem dedi Dondum Karargaha vardığım akşam Mustafa Kemal Paşa yakın subaylarıyla sofrada oturmuş iciyordu Bana da bir kadeh koydular Ben icer gibi yapıp vakit geciriyordum O vakit başyaveri olan Cevat Abbas, usulca Paşa 'ya eğildi:
"Paşam, Nesip icmiyor, atlatıyor dedi
O vakit Mustafa Kemal bana dondu kadehini kaldırdı:
"Nesip şerefine dedi
Ben kıpkırmızı olmuştum Paşa sordu:
Ne o bir mazeretin mi var?
"Paşam diye cevap verdim "Sizin icin canımı feda ederim, yalnız buraya gelmeden babam bana icki icmemem icin yemin ettirdi de tereddudum odur
Mustafa Kemal o vakit:
"Bırak kadehi oyleyse dedi "Babanın emri, benim emrimden ustundur Seni taktir ettim Babasına hayrı olmayanın, kimseye hayrı olmaz
imagesataturktenanilar5b06b04496fc1gif

Atatürk'ün babayla olan ilişkisini anlatan bu anı oldukça önemli ve öğretici bir mesaj içeriyor. Bu anı, Atatürk'ün ne kadar değer verdiği, anlayış gösterdiği ve saygı duyduğu bir baba figürünü de ortaya koyuyor. Babanın verdiği emir veya öğütlerin değerine vurgu yaparak, aynı zamanda babanın otoritesinin ve saygısının önemine dikkat çekiyor. Atatürk'ün bu olayda, bir insanın ailesine ve ailesinin öğütlerine olan bağlılığını da gösterdiği söylenebilir.

Atatürk'ün bu olaydaki tavrı, aile değerlerine ve babaya gösterilen saygıya verdiği önemi vurgulamaktadır. Babanın verdiği emri ciddiye alan ve ailesiyle olan bağını her şeyin üzerinde tutan bir lider portresi çizmektedir. Aynı zamanda bu anı, Atatürk'ün sadece liderlik vasıflarını değil aynı zamanda kişisel değerlerini de ön planda tuttuğunu göstermektedir. Bu anı, Atatürk'ün sadece bir asker veya lider değil, aynı zamanda bir insan olarak da nasıl örnek bir figür olduğunu ortaya koymaktadır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

En İlginc İntihar

Annelerinizin Değerini Bilin...

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt