Son Konular

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Ders Seçimi Nasıl Yapılır? Atatürk Üniversitesi Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören öğrenciler, ders seçimini online platform üzerinden yapabilirler. Öncelikle öğrencilerin kayıtlı oldukları programı ve dönemi belirlemeleri gerekmektedir. Ders seçimi için öğrencilere sunulan derslerin listesini inceleyerek, ilgili derslerin kodlarını ve açıklamalarını dikkate almalılar. Ardından, öğrenciler seçmek istedikleri derslerin kodlarını sisteme girerek ders seçimini tamamlayabilirler. Ders seçimi sonrasında, öğrencilerin derslerin haftalık programını oluşturması önemlidir. Bu şekilde Atatürk Üniversitesi Açıköğretim ders seçimi başarıyla gerçekleştirilebilir.
İçindekiler

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim sistemi, öğrencilere esneklik ve uzaktan eğitim imkanı sunan bir eğitim modelidir. Açıköğretim programında yer alan derslere kayıt olmak için aşağıda belirtilen adımları takip etmeniz gerekmektedir:
1. Açıköğretim Ders Programını İnceleyin: Atatürk Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinden açıköğretim ders programını bulabilirsiniz. Bu programda hangi derslerin hangi dönemlerde açılacağı ve hangi derslerin zorunlu olduğu gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.
2. Ders Seçimi Yapın: Ders programını inceledikten sonra, size uygun olan dersleri seçmeniz gerekmektedir. Ders seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta, derslerin kredi değerleri ve zorunlu derslerdir. Zorunlu dersleri seçerken dikkatli olmalı ve kredi değerlerini göz önünde bulundurmalısınız.
3. Kayıt İşlemlerini Gerçekleştirin: Ders seçimini tamamladıktan sonra, seçtiğiniz derslerin kaydını yaptırmalısınız. Kayıt işlemleri genellikle Atatürk Üniversitesi'nin öğrenci otomasyon sisteminden online olarak yapılmaktadır. Bu nedenle, öğrenci otomasyon sistemine giriş yaparak ders kaydınızı tamamlamalısınız.
4. Öğrenim Ücretini Ödeyin: Ders kaydını tamamladıktan sonra, öğrenim ücretini ödemeniz gerekmektedir. Öğrenim ücretini banka üzerinden veya online ödeme yöntemleriyle ödeyebilirsiniz. Ödeme işlemi tamamlandıktan sonra kaydınız tamamlanmış olacaktır.
5. Derslere Erişim: Ders seçimini ve kaydını tamamladıktan sonra, derslerinize erişim sağlayabilirsiniz. Ders materyallerini ve diğer ders içeriklerini Atatürk Üniversitesi'nin öğrenci otomasyon sistemi üzerinden takip edebilirsiniz.
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim sistemi, öğrencilere geniş bir ders seçeneği sunmaktadır. Ders seçimini yaparken dikkatli olmalı ve derslerinizi planlı bir şekilde seçmelisiniz. Ayrıca, derslerinizi düzenli takip etmeli ve ödevlerinizi zamanında tamamlamalısınız. Başarılar dileriz!

Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden dönem ders seçimi yapılır.
Ders seçimi kayıt tarihleri içerisinde yapılmalıdır.
Derslerin kontenjanları dolunca, seçim yapılamaz.
Seçtiğiniz dersleri onaylamayı unutmayın.

Ders seçimi için öğrenci numaranız ve şifreniz gereklidir.
Seçtiğiniz derslerin ders kodlarını doğru girdiğinizden emin olun.
Seçtiğiniz derslerin haftalık ders programına uyumlu olduğundan emin olun.
Ders seçim ekranında toplam kredi sınırını aşmadığınızı kontrol edin.
Seçtiğiniz derslerin ders saatleri çakışmamasına dikkat edin.

S

20 Lik Diş Kanaması Ne Zaman Durur?

S

Avustralya Almanya Arası Kaç Saat Ucakla?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt