Son Konular

Ataturk hangi sozleri soylemistir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Atatürk hangi sözleri söylemiştir?

ATATÜRK'ÜN BÜYÜK TAARRUZ SÖZLERİ – Ben, size taarruz emretmiyorum; ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar geçebilir. – Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir.
Atatürk'ün en güzel sözü nedir?
Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! Öğretmen bir kandille benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk millet denir. Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır.
Atatürk ne demiş?
*Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. *Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez. *Bir ulus sanattan ve sanatçıdan yoksunsa, tam bir hayata sahip olamaz. *Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır sözü kime aittir?

"En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK. "En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır. Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder."
Beni ne zaman görmek isterseniz?
Genç Girişimciler Kulübü on Instagram: ""Beni ne zaman görmek isterseniz aynaya bakın. Siz Türk çocukları, benim bir parçamsınız, ben de sizin." Mustafa Kemal Atatürk.
Atatürk'ün özdeyişleri ne 3 örnek?
Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu millete çok şey öğretebildim ama onlara uşak olmayı bir türlü öğretemedim. Yurtta sulh, cihanda sulh. Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum.

Atatürk gökten indiği sanılan kitaplar derken neleri vurguluyor?

Kemal, "biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz" derken, açıkça "Gökten inen"i, yani Kur'an'ı hedef almıştır. Bunun başka bir açıklaması yok. — 3. IDDIA: Kuran; "Kitap" olarak "birden" inmediğine göre, Atatürk'ün kastettiği Kuran değildir.
Atatürk neden Türkçe ezan okuttu?
Ezan, 1950'ye değin Türkçe okundu. İnsanlar, tam 18 yıl süreyle günlük yaşamda kullandıkları dille namaza çağrıldılar. Atatürk'ün amacı, Arapça'yı ibadet dili olmaktan çıkarıp, Türkçe'yi camiye hakim kılmaktı.
En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır ne anlama gelir?
Dünyada cehaletten daha kötü hiç bir şey yoktur. Ne yazık ki ilimin bilimin olmadığı yerde her zaman cahillik ve kan savaş vardır. Bunun temel nedeni insanların bencil hırslarına yenik kişiler olmaları.Cahillik her şeyin kabulü demektir.

Ethereum uretmek yasak mi?

Are Safeway and Kroger owned by the same company?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt