Son Konular

Ataseler ne is yapar?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ataşeler ne iş yapar?

Askerî ataşe, dış temsilciliğe (ataşe) bağlı bir askerî uzmandır. Bu makamda genellikle elçilikte görev yapan üst düzey bir askerî görevli bulunur. Askerî ataşeler bağlı oldukları ulusal ordunun temsilcisi olarak elçiliğin askerî danışmanlığını yaparlar ve bilgi toplarlar.

Ataşe olmak için ne gerekli?

Yabancı dil sınavında asgari (C) seviyesinde başarılı olanlar ile bu sınavdan muaf olanlar mesleki ehliyet sınavına girebilirler. Mesleki ehliyet sınavı kültür ve tanıtma müşaviri, kültür ve tanıtma müşavir yardımcısı, kültür ve tanıtma ataşesi, kültür ve tanıtma ataşe yardımcısı için ayrı ayrı veya müştereken yapılır.
Ateşe nerede görev yapar?
Yabancı ülkede ülkesini temsil eden ataşe, diplomatik dokunulmazlığa sahiptir. Görevli olduğu ülkeden bilgi toplayıp kendi ülkesine ileten ataşe bir tür yasal casus olarak görülür. Büyükelçilik ve konsolosluklarda görev yaparlar.

Kimler Eğitim ataşesi olabilir?

1) Bakanlıkta; Müsteşar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Strateji Geliştirme Başkanı, Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi, I. Hukuk Müşaviri, Genel Müdür Yardımcısı,(1) Daire Başkanı, İl Millî Eğitim Müdürü ve Bakanlık Müşaviri kadrolarında fiilen görev yapmış …

Ataşemiliterlik görevi hangi şehirde?

Mustafa Kemal Atatürk, ataşemiliterlik görevini Birinci Dünya Savaşı'nın başlarında Bulgaristan'ın başkenti olan Sofya'da yapmıştır.
Egitim ataşesi nasil olunur?
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesi ile 68 inci maddesinin (B) bendinde belirtilen şartları taşımak. b) Aylıksız izinli geçen süreler hariç, atanılan tarih itibarıyla en az bir yıldır fiilen Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında ya da üniversitelerde çalışıyor olmak.
Kültür ataşesi Kültürel tanıtım ve iş birliği konularında uzmanlaşmış elçilik görevlisi ve danışmanıdır.
Gümrük müşavirleri ortalama 9 bin lira maaş alırlar. Gümrük müşavirlerinin maaşları 6 bin ile 9 bin 500 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Ticaret Müşaviri Nasıl Olunur?
Hangi Okullardan Mezun Olunmalı; Gümrük Müşaviri olabilmek için hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi, siyasal bilgiler ve endüstri mühendisliği bölümlerinden lisans seviyesinde (4 yıllık) mezun olmak gerekir.

Konsolos olmak için ne okumak gerekir?

Konsolos olmak için alınması gereken dersler; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – Uluslararası İlişkiler bölümünde kapsamlı bir şekilde yer alır.

Eğitim elçiliği nedir?

Eğitim ataşesi: Eğitim ve öğretim konularında uzmanlaşmış elçilik görevlisi ve danışmanıdır. Din ataşesi: Vatandaşlarına dini konuda hizmet vermek üzere gelmiş olan ilgili din alanında, genelde başkonsolosa bağlı çalışan diplomat.
Milli eğitim Ataşeliği nedir?
1-İş birliği gerektiren hallerde eğitim müşavirinin koordinasyonunda ortaklaşa çalışır. 2-Görev alanındaki hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlar. 3-Türk dili, tarihi ve kültürü alanındaki bilincin ve çalışmaların yaygınlaştırılmasını ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlar.

7 numara dizisinin ruya karakteri kimdir?

Halic cevresinde neler var?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.381
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt