- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Atasancak sahibi kim?
Ethem Sancak, yaklaşık beş yıl ilaç şirketindeki hisselerini satarak tarım ve hayvancılık sektörüne girdi. Ata Holding ile Atasancak Acıpayam Tarım İşletmeleri Şirketi'ni kuran Sancak, Tarım işletmeleri Genel Müdürlüğü 'TİGEM'in Acıpayam'daki 24 bin dekarlık arazisini 30 yıllığına kiraladı.
Feyz Al çiftliği'nin sahibi kim?
KOÇ Holding'de uzun süre üst düzey yönetici olarak çalıştıktan sonra emekli olup danışmanlığa devam eden Cengiz Solakoğlu, 15 milyon lira yatırımla Bursa'da Feyz Tarım adıyla bir çiftlik kurdu.
Sencer Solakoğlu kim?
Sencer Solakoğlu, TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) yönetim kurulu başkanıdır. Sencer Solakoğlu ilkokul 5. sınıftan itibaren İsviçre'de eğitim görmüştür. Buradaki eğitiminin ardından Amerika'da lisans ve yüksek lisans yapmıştır.
Feyz çiftliği ne zaman kuruldu?
Çiftliğimiz 2009 yılında Solakoğlu Ailesi tarafından Bursa Karacabey'de kuruldu.
Tigem nerede?
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Sencer Solakoğlu çiftliği kaç dönüm?
Toplam 5 bin 500 dekar arazi işleyerek çiftçiliği Avrupa standartlarında yapan Sencer Solakoğlu, model olarak gösterilmek bir yana "hedef" gösteriliyor. "Başarı"sı ödüllendirilmek yerine cezalandırılıyor. Moral ve motivasyonunu bozup, üretimini sekteye uğratmak ya da sınırlandırmak pahasına desteklemeleri kesiliyor.
Sencer Solakoğlu hangi marka?
Bu yılın mart ayı itibarıyla çiğ sütte şişeye de gireceklerini söyleyen Feyz Süt Yönetim Kurulu Başkanı Sencer Solakoğlu, Feyz Çiftliği markasıyla 2 litrelik tek kullanımlık ambalajlarla, yurt geneline ulaşacaklarını söyledi.
Sencer Solakoğlu ne kadar arazisi var?
Bursa'nın Karacabey ilçesinde 6 bin 250 dönüm arazide buğday, mısır ve yonca yetiştiren, 2 bin 600 büyükbaş hayvandan elde ettiği et ve sütü katma değerli ürüne dönüştüren Sencer Solakoğlu ile çocukluğundan başlayarak eğitim ve kariyerindeki dönüm noktalarını konuştuk.
5 BİN 560 DÖNÜM TARIM ARAZİSİNE SAHİBİM (ÇKS) Ben Bursa'nın en büyük çiftçisiyim 5 bin 560 dönüm ÇKS'm var diyen Solakoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Tarım arazilerimle ilgili biz her sene bir uygulama yapıyoruz. İlçe tarım müdürlüğünden bir eleman çağırıyoruz.
TİGEM'İN Sakarya, Yalova, Tahirova ve Hatay işletmeleri yaklaşık 11 milyon liraya özel sektöre kiraya verildi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) Sakarya, Yalova (Atatürk), Tahirova ve Hatay işletmeleri kiraya verildi.
TİGEM hangi ilçede?
Konya'nın Kadınhanı ilçesinde 1942 yılında Ziraat İşletmesi olarak kurulan işletme 1950 yılında Devlet Üretme Çiftliğine dönüştürülmüştür.1984 yılından itibaren faaliyetlerini TİGEM bünyesinde sürdürmektedir.
Feyz çiftliği ürünleri nerede satılıyor?
İstanbul