Editör
Efsanevi Üye
Astımı olan kediye ne yapılır?
Astım ve bronşitli kedilerin çoğu ayaktan tedavi edilir. Kedi ciddi solunum sıkıntısı yaşıyorsa, durumu stabilize etmek için oksijen tedavisi ve / veya intravenöz ilaç tedavisi için hastaneye yatırılması gerekebilir.
Kedilerde nefes darlığına ne iyi gelir?
Astım: Kedinizin nefes almasını astım rahatsızlığı engelliyorsa bu durumda veterineriniz steroidler ve bronkodilatörler reçete edebilir. Her iki ilaç da kedinizin solunum yolunu rahatlatarak daha kolay bir şekilde nefes almasını sağlayacaktır. Nefes alamama sorunun şiddetli olduğu durumlarda oksijen desteği de sunulur.
Kedi astımı nedir?
Kedi astımı nedir?
Kedilerde sıkça karşılaşılan astım ve kronik bronşit olarak adlandırılan solunum yolu rahatsızlıkları; alerjenlerin veya iritanların solunum yollarını tahriş etmesinden kaynaklanır. Astım; akciğerlerdeki hava yollarının (bronşların) iritan maddelere veya alerjenlere aşırı reaksiyon vermesinden kaynaklanır.
Astım hastalığı neden olur?
Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Astım hastası olan kedi besleyebilir mi?
Tüm tüylü hayvanlar alerjiye neden olabilir. Evlerde beslenen kedi, köpek, muhabbet kuşu, tavşan ve hamster gibi evcil hayvanlar bazı astım hastalarını olumsuz etkiliyor. Bu hastaların tedavisi sırasında evcil hayvanların evden tamamen uzaklaştırılması ve evcil hayvanı olanlarla da temas ettirilmemesi gerekir.
Kedi astıma iyi gelir mi?
Kedi astıma iyi gelir mi?
Evde kedi beslemenin bazı çocuklarda astıma iyi geldiği bildirildi. Şimdiye kadar yaygın inanış, kedi tüyünün astıma sebep olduğu doğrultusundaydı. ABD'de yapılan araştırmalar, kedilerle birlikte yaşayan çocuklarınvücudunda oluşan bir antikorun bu bakımdan olumlu rol oynadığını ortaya çıkardı.
Kedilerde üst solunum yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?
Kedi gribi için ilaç grubunda yaygın olarak tedavi için öncelikle antibiyotik ilaç tedavisine başlanır. Antibiyotikler üst solunum yolu enfeksiyonunda virüslerin neden olduğu hasarı en aza indirir ve en etkili tedavi şeklidir. Bu nedenle antibiyotikler çok düzenli şekilde kullanılmalıdır.
Kedi astımı geçer mi?
Kedilerde astımın kesin bir tedavisi bulunmamakla birlikte bu sağlık sorununun yönetilebilmesi mümkündür. Teşhis koyan veteriner hekimler kedilerin hava yollarındaki iltihabın azaltılması ve kontrol edilebilmesi için gerekli ilaçları reçete edeceklerdir.
Astım hastası olduğunu nasıl anlarsın?
Astım hastası olduğunu nasıl anlarsın?
Astım hava yollarının tıkanmasının neden olduğu ataklar halinde kendini gösterir. Astım belirtileri genellikle; öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alıp verme ve göğüste sıkışma hissidir.
Astımı tetikleyen şeyler nelerdir?
Alerjik astıma yol açan, en çok bilinen tetikleyiciler arasında toz, polen, hayvan tüyü, nem/küf, keskin koku ve bazı gıdalar başta gelmektedir. Bu tür alerjik astımı tetikleme potansiyel olan maddelere karşı dikkatli olunmalı, ve bu tür ortamlardan olabildiğince uzak durulmalıdır.
Kedi tüyü alerjisi astım yapar mı?
Burun tıkanıklığı ve akıntısı, gözlerde kaşıntı ve sulanma ve astım en çok görülen belirtilerdir. Bazılarında egzama ve kurdeşen de oluşabilir. Kedilere karşı alerjisi olan kişilerde kedi alerjenlerine maruz kalmak akut astım için özellikle büyük bir risk teşkil etmektedir.
Kedinin astıma zararı var mı?
Kedinin astıma zararı var mı?
Tüm tüylü evcil hayvanlar alerjiye neden olabilir. Evlerde beslenen kedi, köpek, muhabbet kuşu, tavşan, hamster gibi evcil hayvanlar bazı astım hastalarını olumsuz etkileyebilmektedir.
Kedilerde nefes darlığı neden olur?
Alerjiler, kedilerde nefes problemlerine neden olabilir. Akciğer kurdu gibi bazı belirli parazit türleri kedilerin solunum sistemini etkileyebilir. Eğer kediniz yanlışlıkla yabancı bir nesneyi yuttuysa, bu da nefes almada problem yaşamasına neden olabilir.