Modoratör
Efsanevi Üye
Astımı olan bir kişi sigara içerse ne olur?
Ayrıca sigara dumanı, küçük hava yolları denilen, en uç hava yollarında hasara yol açar. Zaten irritanlara karşı hassas olan astımlı bir hastanın ciğeri, sigara sayesinde zararlara daha da açık hale gelir ve bunun sonucunda daha sık ataklar, hastaneye yatışta artış ve daha sık akciğer enfeksiyonları gözlenir.
Astım Bronsiyole nedir?
Astım Bronsiyole nedir?
Astım ile akciğerlerdeki hava yolları belirli tahriş edicilere karşı hassastır. Bu tahriş edici maddelere maruz kaldığında akciğerlerdeki (bronşiyoller) küçük solunum yolları tahriş olur, şişer ve bronşiyol duvarlarını çevreleyen kaslar daralır (bronkonstrüksiyon).
Astım anında ne yapılır?
Astım ataklarını gerektiğinde tedavi etmek için sıklıkla bir inhalasyon cihazı ile verilen hızlı-rahatlama ilaçları kullanılır. Bunlar kısa etkili, hızlı tedavi sağlayan beta2-agonist ve antikolinerjik bronkodilatörlerdir. Bu ilaçlar hava yolu kaslarını gevşetir. İnhalerin iki ila altı nefes alınması gerekebilir.
Sigara dumanı astımı tetikler mi?
Sigara dumanı astımı tetikler mi?
Kirli hava ve sigara dumanı, parfüm gibi keskin kokular astımı fazlasıyla tetikler. Sağlıklı yaşamın temel gereksinimlerinden olan egzersiz de, astım hastaları için oldukça zordur. Hali hazırda zorlandıkları solunumu daha da güçleştirir ve astım krizini tetikleyebilir.
Hemşirelik, hemşireliği tercih etmek isteyen hemşereler için önemlidir.?
Uluslararası bir hemşire olmak, Amerika Birleşik Devletleri'nde seyahat etmekten daha fazla planlama gerektirir. Evrensel sağlık hizmeti ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yakınlığı ile Kanada, Uluslararası Hemşireliği denemek isteyen hemşireler için önemli bir yer. Ayrıca, ana dil olarak İngilizce kullanılıyor olması güzel.
Hemşirelik ruhsatı başvuruları nelerdir?
Hemşirelik ruhsatı başvuruları nelerdir?
Danimarka Hasta Güvenliği Kurumu, AB vatandaşı olmayan tüm hemşirelik ruhsatı başvurularını denetler. İskandinav ülkelerinden, AB üye ülkelerinden ve diğerlerinden bireyler için başvuru için üç farklı yol vardır. İlginçtir ki, eğer 75 yaşın üzerindeyseniz Danimarka'da bir kanun olduğu için Danimarka'da hemşire olarak çalışmanıza izin verilmez.
Hangi ülkede hemşirelik acentası vardır?
Uluslararası Hemşirelik Seyahat Acentası ile çalışmak, bunu kolaylaştırmaya yardımcı olabilir ve çalışmaların çoğu bu şekilde yapar. Bu, çoğu ülkede AB üyesi olmayan başvuruları ilk kez reddettiği için başarılı olmak zor. Uluslararası hemşirelik yasasına aşina bir Ajans kullanarak, başarı şansı yüksek olabilir.
Hangi hastanelerde hemşirelerin sınavın dili konuşulan?
Hangi hastanelerde hemşirelerin sınavın dili konuşulan?
Roma ve Milano'da, Roma Amerikan Hastanesi ve Milan Clinic gibi İngilizce konuşulan birçok hastane olmasına rağmen, bu hastanelerde çalışan hemşirelerin sınavın dil bölümünü geçmesi gerekip gerekmediği açık değildir. Ek bilgiler Collegio Infermieri La Spezia'dan bulunabilir.