Son Konular

Astim kronik akciger hastaligi midir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Astım kronik akciğer hastalığı mıdır?

Astım nasıl bir hastalıktır ve belirtileri nelerdir? Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır.

KOAH ı ne tetikler?

KOAH ı ne tetikler?
KOAH nedenleri nelerdir? KOAH gelişimi için tüm dünyada en yaygın görülen risk faktörü sigara dumanıdır. Sigara içenler, içmeyenlere göre, daha fazla solunumsal şikâyetlere, daha fazla solunum fonksiyon kaybına ve daha yüksek KOAH ölüm oranlarına sahiptirler. Diğer tip tütün kullanımı (pipo, nargile vb.)

Kronik obstrüktif akciğer hastalığı?

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı veya bir diğer adıyla KOAH akciğerleri etkileyen ve hastaların yaşam kalitesini oldukça düşüren bir hastalıktır. Özellikle uzun süreli veya pasif içici şeklinde sigara kullanımıyla ortaya çıkar.

Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan bir hastalığıdır.?

Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan bir hastalığıdır.?
Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır. Hava yollarındaki bu daralmanın nedeni mikrobik olmayan bir tür iltihap nedeniyle hava yolu duvarının şişmesidir.

Kronik karaciğer parankim hastalığı nedir?

Kronik Karaciğer Parankim Hastalığı Nedir? Kronik kelimesinin anlam uzun süreli demektir. Karaciğer parankim hastalığı da karaciğerin dokusunda hastalığın var olduğunu belirtmektedir. Bu hastalık en çok hepatit B ve C virüsleri sebebi ile karaciğere verilen hasar sonrasındaki aşamadır. Bu durum hepatit testleri sonrasında net olarak anlaşılır.

Kronik karaciğer yetmezliği?

Kronik karaciğer yetmezliği?
Kronik karaciğer yetmezliği çoğu zaman uzun süreli alkol kullanımından kaynaklanan sirozun bir sonucudur." Çoğu zaman bu hastalığı iyileştirmek için tedaviler yapılarak iyileştirme yönündedir. Ancak ileri aşamaya gelmiş ve gelmekte olan karaciğer hastalığında sadece hastalığın daha fazla ilerlememesini durdurmak yönünde olmaktadır.

Astım, akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler ile seyreden kronik bir akciğer hastalığıdır. Astımın belirtileri arasında öksürük, nefes darlığı, hırıltı sesi ve göğüste sıkışma hissi bulunur. Astım genellikle astım atağı denilen dönemlerde belirtilerini gösterir ve bu atağın tetikleyicileri kişiden kişiye farklılık gösterebilir.

KOAH ise Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı'nın kısaltmasıdır ve akciğerleri etkileyen ve hastaların yaşam kalitesini düşüren bir hastalıktır. KOAH, uzun süreli veya pasif içici şeklinde sigara kullanımı gibi tetikleyicilerle ilişkilidir. Sigara dumanı, KOAH gelişiminde en yaygın risk faktörü olarak kabul edilir ve sigara içenler KOAH riski altındadır.

Astım ile KOAH arasındaki temel fark, astımın genellikle alerjik reaksiyonlar ve hava yollarındaki iltihaplanma sonucu oluşan daralmalarla seyretmesi, KOAH'ın ise genellikle sigara gibi risk faktörleriyle ilişkilendirilen kronik bir obstrüktif hastalık olmasıdır.

Kronik karaciğer parankim hastalığı, karaciğer dokusunu etkileyen bir durumu ifade eder ve genellikle Hepatit B veya C virüslerinin sebep olduğu hasar sonucunda gelişir. Kronik karaciğer parankim hastalığının teşhisi genellikle hastanın geçmişindeki hepatit test sonuçları ile konulur.

Kronik karaciğer yetmezliği ise genellikle uzun süreli alkol kullanımı sonucunda gelişen sirozun bir sonucu olarak ortaya çıkar. Tedavi genellikle hastalığın ilerlemesini durdurmaya ve komplikasyonları önlemeye odaklanır. İleri aşamada olan durumlarda, karaciğer nakli gibi daha ciddi tedaviler gerekebilir.

31 hafta 1 gunluk gebelik kac aylik?

Gaps diyeti 1 asama ne kadar surer?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt