- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Astım ilaçları zararlı mı?
ASTIM İLAÇLARININ ZARARLARI VAR MIDIR? Doğru nedenle, doğru dozda, doğru yöntemle kullanılan astım ilaçlarının zararı değil yararı olur. Astım tedavi edilmediği takdirde nefes almayı güçleştiren, solunum işlevlerini bozan ve akciğerde kalıcı hasar yapan bir hastalıktır. Tedavi bütün bu zararları engeller.
Foster astım ilacı nasıl kullanılır?
Astım semptomlarının şiddetine göre olağan doz günde iki kez bir puftur. Maksimum günlük doz 4 puftur. 2) Astım belirtilerinin aniden kötüleşmesinde "rahatlatıcı" amaçla ve astım kontrolünü amaçlayan düzenli tedavide; Astım belirtileriniz kötüleşirse 1 puf soluyunuz ve birkaç dakika bekleyiniz.
Astım ilaçları sürekli kullanılır mı?
Astım tedavisinde amaç ağır bir astımlıyı orta derecede astımlı hale getirebilmek, orta astımlıyı ise hafif astımlı hale getirebilmektir. Bu amaçla bazen ilaçların hiç dozunu azaltmadan sizin kontrolünüzün sağlandığı dozda 6 ay- 1 sene sürekli kullanmak gerekebilir.
Astım ilaçları kalbe zarar verir mi?
10 YILDA KALP HASTALIĞINA YAKALANDILAR Sürekli ilaç kullanan astım hastalarının yüzde 16'sının kalp hastalığına yakalandığını kaydeden Timurkaynak, "Gerektiğinde ilaç kullanan ve astım hastası olmayan gruplarda kalp hastalığına yakalanma riskinin benzer ve yüzde 9 olduğu gözlemlendi" diye konuştu.
Ventolin hangi durumlarda kullanılmaz?
Astımda semptom giderici olarak kullanılan rahatlatıcı ilaçlardır. Kontrol edici ilaç olarak kullanılmamalıdırlar. Kronik obstrüktif (tıkayıcı) akciğer hastalığında (KOAH) belirtileri azaltmak için ve kurtarıcı ilaç olarak kullanılır. Düzenli tedavide tercih edilmez.
Astım hastaları hangi ilaçları kullanamaz?
İlaçların Astıma Etkisi Duyarlı bireylerde de ame- liyatlarda kullanılan anestezi ilaçları, aspirin ve benzeri ağrı kesiciler ve romatizma ilaçları, astım belirtilerinin ortaya çıkmasına veya ağırlaşmasına neden olmaktadır. Bütün ilaçların alerji yapabi- leceği unutulmamalıdır.
Parasetamol astımı tetikler mi?
Düzenli olarak, parasetamol içeren ağrı kesici kullanan kişilerde astıma bağlı şikayetler artıyor.