Modoratör
Efsanevi Üye
Astım hastalığı nasıl geçer?
Astım hastalığının kesin bir tedavisi yoktur, fakat hekiminiz tarafından verilen ilaçları düzenli olarak kullanarak astım kontrol altında tutulabilir. Astım tedavisinin temelinde semptomlar ile tetkiklere dayalı olarak, periyodik kontrollerle uygulanan basamak tedavisi uygulanır.
Astım hastalığı neden olur?
Dünyanın dört bir yanında oldukça yaygın olarak görülen astım; hava yolu etrafında bulunan düz kasların, çeşitli tetikleyicilere (alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi) tepki olarak kasılması ve beraberinde mukus adı verilen yapışkan salgının üretiminin artması sonucu hava yolunda daralmaya yol açar.
Psikolojik astım nedir?
Psikolojik astım nedir?
Astım olmasa bile astım benzeri bir hastalıktır. Eğer hiçbir şey yoksa nefes alıyorum ama yetmiyor düşüncesi oluyorsa bunlar genellikle psikolojik olarak değerlendiriliyor." Astım uzun dönem umursanmadığında geri dönüşü olmayan hava akımı kısıtlamasına neden olacağı uyarısında bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.
Astım hastalığı tamamen iyileşir mi?
Astım hastalığı tamamen iyileşir mi?
Astım alerjik bir hastalıktır ve öldürücü değildir. Geçmeyen ve sabah görülen öksürüğün en sık nedeni astımdır. Hastalık tamamen iyileşmez ama tam kontrol altına alınabilir. Astımın tedavisi eğitimle başlar.
Astım kimlerde görülür?
Ülkemizde her 100 yetişkinden 7'sinde, her 100 çocuktan 15'inde görülen astım hastalığı, genetik ve çevresel tetikleyicilerin birleşik hareketi sonucu ortaya çıkmaktadır.
Astım hastaları nelere dikkat etmeli?
Alahdab, astım hastalarının asla yapmaması gerekenleri ise şu şekilde sıraladı;
- Sigara içmeyin.
- Hava kirliliğinde olmayan yaşam ortamları seçmeye çalışın.
- Alerjiniz olduğunu bildiğiniz önlenebilir alerjenlerden uzak durun.
- Güçlü kokuları evden uzak tutun.
- Astımlı kişinin yatak odasında özel düzenlemeler yapın.
Psikolojik astım nasıl olur?
Psikolojik astım nasıl olur?
Astım hastalarında, toplumun ge- neline göre psikolojik stres ve buna bağlı psikolojik bozuklukların görülme sıklığının daha yüksek olduğu belirtilmiştir. Stres durumları ve çok fazla gülmek, ağlamak gibi duygusal olaylar da astım şi- kayetlerinin ortaya çıkmasına yol açabilmektedir.
Psikolojik astım nasıl geçer?
Psikolojik astım nasıl geçer?
Astımın temel belirtilerinin tedavisine ek olarak, psikiyatrik açıdan destekleyici nitelikte pek çok ilaç ve tedavi işe yarar.Biz genellikle antidepresanlar ve sakinleştiricileri tedaviye ekleriz.Bazen de destekleyici olarak akupunktur gibi teknikler uygulanabilir.