Modoratör
Efsanevi Üye
Astım hastaları okula gidebilir mi?
Çocukların okulda gelişebilecek şika- yetlerinin önlenmesi için öncelikle astım konusunda uzman olan bir hekim gözetiminde olması, as- tımdan koruyucu prensiplere dikkat edilmesi ve doktor tarafından önerilen koruyucu ilaçlara devam edilmesi gerekmektedir. Astımda tedavinin ilk basamağı eğitimdir.
Astım hastası çocuklara nasıl bakılmalı?
Astım hastası çocuklara nasıl bakılmalı?
C vitamininden zengin portakal, mandalina, kivi gibi gıdalardan zengin beslenmek astımı olan çocuklarda hastalığın seyrine olumlu etki etmektedir. A vitamininden zengin havuç, yumurta gibi gıdaların dengeli bir şekilde beslenme düzenine sokulması çok önemlidir.
Korona astımı tetikler mi?
Korona astımı tetikler mi?
Koronavirüs hastalığı, diğer virüsler gibi astım atağına neden olabilir. Astım atağı geçirince diğer astım atakları gibi tedavi edilmelidir. Burada önemli olan; astım tedavisinde kullanılan maskelerin, kullanım sonrası steril edilmesi gerektiğidir. Diğer hastalara bulaştırmamak için izole bir odada tedavi edilmelidir.
Astım hastalığı neden olur?
Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Astımı olan bebeklerde nelere dikkat etmeli?
Astımı olan bebeklerde nelere dikkat etmeli?
Çocuklarda Astımın Belirtileri Nelerdir?
- Nefes darlığı, hava açlığı
- Soluk alıp verirken ıslık sesi veya hırıltı
- İstirahat esnasında hızlı nefes alıp verme.
- Göğüs sıkışması veya göğüste ağrı, incinme gibi şikayetler.
- Solunum esnasında kaburgalar arasında çekilmeler.
- Oyun sırasında daha az enerji.
Çocuklarda astım Büyüdükçe Geçer mi?
Çocuklarda astım Büyüdükçe Geçer mi?
Alerjik Astım Büyüdükçe Geçmez! Çocuklarda alerjik astım, toplumda hakim olan görüşün aksine büyüyünce atlatılamaz. Sadece alerji saptanmayan çocuklar sıklıkla 6 yaş civarı astımı yenerler.
Çocuklarda astım krizinde ne yapmalı?
Astım ataklarını gerektiğinde tedavi etmek için sıklıkla bir inhalasyon cihazı ile verilen hızlı-rahatlama ilaçları kullanılır. Bunlar kısa etkili, hızlı tedavi sağlayan beta2-agonist ve antikolinerjik bronkodilatörlerdir. Bu ilaçlar hava yolu kaslarını gevşetir. İnhalerin iki ila altı nefes alınması gerekebilir.
Korona iken astım ilacı kullanılır mı?
Korona iken astım ilacı kullanılır mı?
Alerjik rinitin kontrol altında olması astımı da kontrol altında tutar. Alerjik rinitli hastalarımız tedavi programlarında yer alan steroidli burun spreylerini, alerji haplarını bu pandemi döneminde güvenle kullanabilir.
Astım hastaları nelerden kaçınmalı?
Astım hastaları nelerden kaçınmalı?
Alerjik astıma yol açan, en çok bilinen tetikleyiciler arasında toz, polen, hayvan tüyü, nem/küf, keskin koku ve bazı gıdalar başta gelmektedir. Bu tür alerjik astımı tetikleme potansiyel olan maddelere karşı dikkatli olunmalı, ve bu tür ortamlardan olabildiğince uzak durulmalıdır.
Çocuk astımı ne zaman geçer?
Çocuklarda Astım % 90 Alerjiktir ! Çocuklarda astım ilk belirtisini genellikle ilk 3 yaş içinde verir. Bu yaşlarda astım tanısı alan çocukların yaklaşık yarısı 6 yaşına geldiğinde hastalığı atlatır.