- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Astım hastaları normal doğum yapabilir mi?
Astım endişesi ile sezaryene yönelmeye hiçbir şekilde gerek yoktur. Normal ve astımlı gebelerde doğum aynı seyretmektedir. Astım rahatsızlığına sahip anne adayı ve bebeği için risk oluşturan durum, bu rahatsızlığa sahip olmaktan öte, rahatsızlığı kontrol altında tutamamaktır.
Astım anneden bebeğe geçer mi?
Astımlı Annenin Bebeğinde Astım Riski Astım hastası anne adaylarının en büyük endişelerinden birisi bebeklerinde de bu hastalığın ortaya çıkma olasılığıdır. Yapılan araştırmalar astımlı annelerden dünyaya gelen bebeklerin 'sinde bu hastalığın görüldüğünü ortaya koyuyor.
Astımlı çocuk nasıl olur?
Astımlı çocuk nasıl olur?
Soluk alıp verirken ıslık sesi veya hırıltı İstirahat esnasında hızlı nefes alıp verme. Göğüs sıkışması veya göğüste ağrı, incinme gibi şikayetler. Solunum esnasında kaburgalar arasında çekilmeler.
Astım gebelikte bebeğe zarar verir mi?
Astım gebelikte bebeğe zarar verir mi?
Gebelik sırasında oluşabilecek astım ataklarına bağlı annede gelişebilecek oksijen düşüklüğü bebek için önemli bir risk faktörüdür. Kontrol altında olmayan, ağır astımlı ve sigara içen kadınlarda prematürite ve düşük doğum kilolu bebek riski daha fazladır.
Astım hastası çocuk yapabilir mi?
Astımın şiddeti ne kadar büyükse bebeğin oksijenlenmesi o kadar zayıf olur ve bu da rahim içi büyümeyi olumsuz etkiler. Bu gibi gebeliklerde düşük riski fazladır ve sık solunum yolu enfeksiyonları gözlenmektedir. Dolayısıyla gebelikte astım mutlaka tedavi edilmeli ve kontrol altında tutulmalıdır.
Astım spreyi gebelikte kullanılır mı?
Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmemiştir ve bu nedenle güvenli olarak kabul edilirler. Asıl korkulması gereken; kontrol edilemeyen astımın neden olduğu bebekteki zararlı etkilerdir.
Bebek emziren anneler astım ilacı kullanabilir mi?
Bebek emziren anneler astım ilacı kullanabilir mi?
Astım tedavisi için ilaç kullanırken bebeğini emziren annelerin bebeklerinde herhangi bir zararlı etki gösterilmemiştir. Bu nedenle doğum sonrası astımlı annelerin mutlaka be- beklerini emzirmesi ve bu konuda herhangi bir çekince taşımamaları gerekir.
Anneden bebeğe alerji geçer mi?
Anneden bebeğe alerji geçer mi?
Bebeklerde alerji genellikle ek besinlere başlandığında görülür ancak emzirme döneminde annenin yediği alerjik şeyler anne sütünden bebeğe geçebilir.
Astım kaç yaşına kadar sürer?
Çocuklarda astım ilk belirtisini genellikle ilk 3 yaş içinde verir. Bu yaşlarda astım tanısı alan çocukların yaklaşık yarısı 6 yaşına geldiğinde hastalığı atlatır.
Hamilelikte astım ilacı kullanılır mı?
Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmemiştir ve bu nedenle güvenli olarak kabul edilirler. Asıl korkulması gereken kontrol edilemeyen astımın neden olduğu bebekteki zararlı etkilerdir.
Ventolin gebelikte kullanılır mı?
Ventolin gebelikte kullanılır mı?
Veri yoktur. hastalarda kontrendikedir. veya gebelik toksemisi gibi durumlarla komplike olmamış erken doğum sancılarının önlenmesinde kullanılmasına rağmen inhale VENTOLIN preparatları erken doğum tedavisi için kullanılmamalıdır. VENTOLIN preparatları düşük tehditlerinde kullanılmamalıdır.
Hamilelikte Ventolin kullanılabilir mi?
Hamilelikte Ventolin kullanılabilir mi?
Özellikle inhalasyonla kullanılan kısa etkili β2 agonist (ventolin gibi) en güvenilir ilaç olup, atak tedavisinde de ilk seçenektir. Bununla birlikte, eğer gerekli olursa yüksek dozlarda β2 agonistler, doğuma yakın zamanlarda kullanılabilirler.