Editör
Efsanevi Üye
Astım gebelikte bebeğe zarar verir mi?
Gebelik sırasında oluşabilecek astım ataklarına bağlı annede gelişebilecek oksijen düşüklüğü bebek için önemli bir risk faktörüdür. Kontrol altında olmayan, ağır astımlı ve sigara içen kadınlarda prematürite ve düşük doğum kilolu bebek riski daha fazladır.
Astım bebeğe geçer mi?
Astımlı Annenin Bebeğinde Astım Riski Astım hastası anne adaylarının en büyük endişelerinden birisi bebeklerinde de bu hastalığın ortaya çıkma olasılığıdır. Yapılan araştırmalar astımlı annelerden dünyaya gelen bebeklerin 'sinde bu hastalığın görüldüğünü ortaya koyuyor.
Astım hastaları çocuk doğurabilir mi?
Astım hastaları çocuk doğurabilir mi?
Astımlı hastalarda doğum sırasında astım atağı çok nadir görülür. Hafif ve orta şiddette astımı olup astımı kontrol altında olan hastalarda doğum süresince normal gebelere benzer bir yaklaşım izlenir. Astımlılarda özellikle sezaryen ile doğumun tercih edilmesine gerek yoktur.
Hamilelikte astım ilacı kullanılır mı?
Hamilelikte astım ilacı kullanılır mı?
Astım tedavisinde kullanılan ilaçların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri gösterilmemiştir ve bu nedenle güvenli olarak kabul edilirler. Asıl korkulması gereken kontrol edilemeyen astımın neden olduğu bebekteki zararlı etkilerdir.
Hamilelikte astım nasıl tedavi edilir?
Dolayısıyla gebelikte iyi bir astım kontrolü sağlanmalı, ilaçlar düzenli kullanılmalı ve hasta uyumu sağlanmalıdır. Hamilelikte bir çok ilacın farmakokinetiği ve absorpsiyon oranları değişmekle birlikte gebelikte astım tedavisi açısından gereken ilaçlar için herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur.
Hamilelikte astım ilacı kullanılır mi?
Astım hastaları nasıl doğum yapar?
Astım hastaları nasıl doğum yapar?
Astım endişesi ile sezaryene yönelmeye hiçbir şekilde gerek yoktur. Normal ve astımlı gebelerde doğum aynı seyretmektedir.
Astım ilaçları gebeliğe engel mi?
Astım ilaçları gebeliğe engel mi?
Forpack hamilelikte kullanılır mı?
Budesonid ve formoterolün astım tedavisinde kullanılan diğer ilaçlarla etkileşimi gözlenmemiştir. 4.6. Gebelik ve laktasyon Genel tavsiye Gebelik kategorisi C'dir.
VENTOLIN gebelik kategorisi nedir?
Gebelik dönemi Kesin gerekli olmadıkça hamilelik sırasında kullanılmamalıdır. Dünya genelindeki pazarlama deneyimleri süresince, salbutamol ile tedavi edilen hastaların bebeklerinde yarık damak ve kol/bacak kusurları dahil çeşitli konjenital anomaliler bildirilmiştir.