Son Konular

Aslı Özen

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Trabzon doğumlu olan sanatçı ilk, orta ve lise eğitimini Trabzon'da, yüksek eğitimini Samsun Eğitim Enstitüsü Resim(grafik) bölümünde, lisansını Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde tamamladı.
İlk görev yeri olarak Gaziantep'e atanan Özen, Merkez Ortaokulu ve Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü'nden sonra Merkez Anadolu Lisesi'nden emekli oldu.Kuruluşundan beri Özel Sanko Okullarında resim öğretmenliği ve resim bölüm başkanlığı görevini sürdürmektedir.
Çalışmalarını özel atölyesinde sürdüren sanatçı, resimlerinde figüratif konuları, mekan figür bağlantısı kurarak, kendine özgü tarzıyla yansıtmaya çalışıyor. Son sergisinde Karadeniz temasını işleyen Özen, çeşitli maddelerden küçük heykel ve rölyef çalışmaları da yapıyor.
Gaziantep'teki sanatsal faaliyetlerde aktif görev alan sanatçı, valiliğin önderliğindeki sanat derneğinin üyesi olup aynı zamanda Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeliğini yürütmektedir
Tüm Sanat Galerileri Derneği'nin Adana ve Konya'da açtığı Anadolu sergilerine katılan sanatçının sergilenen yapıtları TÜSGAD .ın düzenlediği 2 sergi kitapçığında yer almaktadır.
Aslı (Çakar) Özen'in yurt içinde ve yurt dışında bir çok koleksiyoncuda resimleri bulunmaktadır.

Sanatçı Aslı Özen, Trabzon doğumlu olup eğitim hayatını çeşitli şehirlerde tamamlamıştır. İlk, orta ve lise eğitimini Trabzon'da alırken yüksek eğitimini Samsun Eğitim Enstitüsü Resim (Grafik) bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde almıştır. Özen, görev hayatına Gaziantep'te başlamış, bir süre Gaziantep'te Merkez Ortaokulu, Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü ve Merkez Anadolu Lisesi'nde çalıştıktan sonra emekli olmuştur.

Sanatçı, özel atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir ve figüratif konuları mekan figür bağlantısı kurarak kendine özgü tarzıyla resimlerine yansıtmaya çalışmaktadır. Özen'in Karadeniz temasını işlediği son sergisinde çeşitli maddelerden küçük heykel ve rölyef çalışmaları da bulunmaktadır. Gaziantep'teki sanatsal faaliyetlerde aktif rol alan sanatçı, valiliğin önderliğindeki sanat derneğinin üyesi olup aynı zamanda Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyeliğini de yürütmektedir.

Aslı Özen, Tüm Sanat Galerileri Derneği'nin Adana ve Konya'da açtığı Anadolu sergilerine katılmış ve eserleri TÜSGAD tarafından düzenlenen 2 sergi kitapçığında yer almıştır. Yurt içinde ve yurt dışında birçok koleksiyoncunun eserlerini koleksiyonunda bulundurduğu sanatçı, resimleriyle geniş bir izleyici kitlesiyle buluşmaktadır.

Avni Dilligil

Arşavir Şıracıyan

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt