S
SoruCevap
Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için;
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Piştikten sonra;
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
İstediğiniz 80 gram (1 paket) çikolata (Ben gold çikolata kullandım)
Arası için;
Muz
Çilek
Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım.
Beyazları bir tutam tuz ile krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım.
Sarılarını ayırdığımız öbür kaba şekeri dökelim (Ben vanilyayı da bu kademede ekliyorum yumurta kokusu olmaması adına).
Rengi açık sarı haline gelene kadar çırpalım.
Ardından un, nişasta, sıcak su ve kabartma tozunu dökelim. Tekrar çırpalım.
Karışım homojen hale gelince 3 part halinde yumurta beyazını spatula ile alt üst yaparak karıştıralım (Burada mikseri kullanmıyoruz. İstediğimiz yumuşaklığa gelmez ve kekimiz kırılır)
Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize karışımı dökelim. 170 derece evvelden ısıttığımız fırına tepsimizi yerleştirelim.
Kremasını hazırlamak için evvel kuru materyalleri (Un, nişasta şeker) dökelim.
Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyerek orta ateşte kremamızı çırparak pişirelim. Ateşten alalım. Pişen kremamıza vanilya ve toz kremşanti ekleyerek tekrar çırpalım.
Fırında üzeri hafif pembeleşen kürdanla denetim ettiğimiz kekimizi alalım. Hiç bekletmeden pak bir beze kekimizi koyalım.
Rulo formunda sararak bez ile kapatalım. 10 dk sonra halini eski haline getirelim ve yağlı kağıttan ayıralım.
Kremamızı ve istediğimiz bir meyveyi koyalım (Ben genelde muz koyuyorum) tekrar pastamızı rulo haline getirelim.
İstediğimiz bir çikolatayı benmari eriterek rulo pastamızın üzerine dökelim ve süsleyelim. Pastamız hazır afiyet şifa olsun.
Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için;
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Piştikten sonra;
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
İstediğiniz 80 gram (1 paket) çikolata (Ben gold çikolata kullandım)
Arası için;
Muz
Çilek
Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım.
Beyazları bir tutam tuz ile krem şanti kıvamına gelene dek çırpalım.
Sarılarını ayırdığımız öbür kaba şekeri dökelim (Ben vanilyayı da bu kademede ekliyorum yumurta kokusu olmaması adına).
Rengi açık sarı haline gelene kadar çırpalım.
Ardından un, nişasta, sıcak su ve kabartma tozunu dökelim. Tekrar çırpalım.
Karışım homojen hale gelince 3 part halinde yumurta beyazını spatula ile alt üst yaparak karıştıralım (Burada mikseri kullanmıyoruz. İstediğimiz yumuşaklığa gelmez ve kekimiz kırılır)
Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsimize karışımı dökelim. 170 derece evvelden ısıttığımız fırına tepsimizi yerleştirelim.
Kremasını hazırlamak için evvel kuru materyalleri (Un, nişasta şeker) dökelim.
Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyerek orta ateşte kremamızı çırparak pişirelim. Ateşten alalım. Pişen kremamıza vanilya ve toz kremşanti ekleyerek tekrar çırpalım.
Fırında üzeri hafif pembeleşen kürdanla denetim ettiğimiz kekimizi alalım. Hiç bekletmeden pak bir beze kekimizi koyalım.
Rulo formunda sararak bez ile kapatalım. 10 dk sonra halini eski haline getirelim ve yağlı kağıttan ayıralım.
Kremamızı ve istediğimiz bir meyveyi koyalım (Ben genelde muz koyuyorum) tekrar pastamızı rulo haline getirelim.
İstediğimiz bir çikolatayı benmari eriterek rulo pastamızın üzerine dökelim ve süsleyelim. Pastamız hazır afiyet şifa olsun.
Asla Kırılmayan Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı