- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Askeri öğrenciler burs alabilir mi?
Harp Okulu ve MYO öğrencileri KYK öğrenim kredisi alabilir. Ancak Milli Savunma Üniversitesi öğrencileri KYK bursu alamaz. Bunun nedeni Harp Okulları ve MYO'larda okuyan öğrencilere devlet tarafından sınıflara göre harçlık verilmesidir. Verilen harçlıklar geri ödemeli değildir.
Askeri okula kaçıncı sınıfta girilir?
Askeri okula kaçıncı sınıfta girilir?
ASKERİ LİSELERE KİMLER BAŞVURABİLİR? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarının 8'inci sınıfında okuyorsanız ve sınava giriş yılının haziran döneminde doğrudan mezun oluyorsanız bu okullar için başvuru hakkınız var. Hazırlık dahil lise sınıflarında okuyanlar ise bu okullara başvuramaz.
Askeri öğrenci harçlıkları ne kadar?
Madde 2 – Askeri lise ve muadili askeri okullar öğrencileri ile astsubay okulları öğrencilerine ayda 20 lira,askeri orta okul ve muadili askeri okullar ve astsubay hazırlama orta okulları öğrencilerine ayda 10 lira harclık verilir.
Geri ödemesiz burs kimlere verilir?
Geri ödemesiz burs kimlere verilir?
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun sağladığı burs imkanı, maddi geliri yetersiz olan öğrencilere karşılıksız olarak sağlanmaktadır. KYK burs başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler bu geri ödemesiz olarak ödeme alır.
KYK burs kimlere verilmez?
Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler burstan yararlanamazlar.
Öğrenci harçlıkları ne zaman ödenir?
Öğrenci harçlıkları ne zaman ödenir?
Yatılı öğrenci harçlıkları ne zaman ödenir? MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı pansiyonlarda barınan Devlet Parasız Yatılı öğrencilerin, 2021 yılı Mart ayı ve devam eden ayların öğrenci harçlıklarının Bakanlığımız ile PTT Bank arasında yapılan protokol gereği PTT Bank aracılığı ile ödenecektir.
MSÜ yü kazanınca ne olur?
MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar. Tarih bölümlerinde okuyabilmektedirler.