- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Asker öğretmen eğitim ödeneği alır mı?
a- Yedek subay öğretmenlere eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında değil askerde oldukları için öğretim yılına hazırlık ödeneği verilmez.
Asker öğretmen acemilik kaç gün?
acemiliğiniz 20 gün sürecektir.
Asker öğretmen doğu görevi sayılıyor mu?
Asker öğretmen doğu görevi sayılıyor mu?
Askerliği "asker öğretmen" olarak yapmış öğretmenlerin ilgili yönetmeliğe göre acemi birlikteki süresi zorunlu hizmetten sayılmaz. Onun dışındaki süreler zorunlu hizmete devam etmiş.
Asker öğretmen kaç saat derse girer?
ali özcan. [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Hocam ben şu anda asker öğetmenim sınıfçıysanız 30 saat mecbur gireceksiniz zaten… asker öğretmenlerde maaş karşılığı olayı olmadığı için verilen saate girerler.
Öğretmenler askere gider mi?
Temel askerlik eğitimlerini müteakip Millî Eğitim Bakanlığı emrine öğretmen olarak görevlendirilen yükümlülerin hizmet süreleri, emsali yedek subayların hizmet süresi kadardır. Bu yükümlüler hizmet süresinin sonunda asteğmen rütbesi ile terhis edilirler.
Asker öğretmenlik sözleşmeden sayılır mı?
Asker öğretmenlik sözleşmeden sayılır mı?
Sözleşmeli öğretmenler asker öğretmen olarak görev yapmak üzere görevden ayrıldıklarında sözleşmeleri feshedilmektedir. Bu çerçevede 652 sayılı KHK'nın Ek 4 üncü maddesine göre; asker öğretmen olarak görev yaptıkları süreler sözleşme süresinden sayılmamaktadır.
Asker öğretmen rapor alırsa maaşı kesilir mi?
– Sağlık kurulu raporları ve yatarak görülen tedaviler hariç olmak üzere, 1 yılda 15 günden fazla istirahat raporu alanların maaşları kesilecektir.
Öğretmenler askerliği nasıl erteler?
En fazla 1 yıl ertelenebilen askerlik aday öğretmen için daha uzun süre ertelenmemektedir. Aday öğretmenlerin askerlik erteleme talebi için bağlı bulundukları il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvuru yapmaları ve yazılı olarak taleplerini iletmeleri gerekmektedir.
Askerlik hizmet süresinden sayılır mı?
Askerlik hizmet süresinden sayılır mı?
Yukarıdaki bilgileri incelediğimizde sözleşmeli personel askere gittiğinde sözleşmesi personelin pozisyonu saklı tutulmakta ve hizmet süresinden sayılmamaktadır.
Atanmış öğretmen nasıl askerlik yapar?
Sözleşmeli öğretmenler askerliği erteleyebilir mi?
Sözleşmeli öğretmenler diledikleri takdirde askerliklerini sözleşme bitimine kadar erteleyebilirler. Bunun için gerekli olan dilekçe yazılarak ilgili askerlik şubesine teslim edilebilir. Ancak genelde askere gidip döndükten sonra sözleşmeye devam edilerek görevin başına dönüşmesi tercih edilebilmektedir.
Öğretmen kaç gün rapor alırsa maaşı kesilir?
Öğretmen kaç gün rapor alırsa maaşı kesilir?
Sözleşmeli personelin hastalık raporu alması halinde 2 günden fazla almış olduğu raporlarda iş göremezlik ücreti düşer. Eğer sözleşmeli personel 10 gün rapor aldıysa 10 gününü tamamı da maaşından kesinti olur. Sözleşmeli personel 8 günlük iş görmezlik parası almaya hak kazanır.
Askeri personel rapor parası alır mı?
Bu bağlamda askerlik süresi içinde alınan istirahat raporu, askerlikte geçen sürelerde sigortalılık niteliği sona erdiğinden ve askerlik görevinin ifa edilmesinden dolayı istirahat durumu söz konusu olamayacağından bu süre içinde başlayan istirahat raporlarına ödeme yapılmamaktadır.
Atanınca askerlik ertelenir mi?
Herhangi bir kamu kurumuna aday memur olarak atanacağını belgelendirenlerin askerlikleri altı ay süre ile ertelenebilir. Aday memur olarak göreve başlayanların askerlikleri 657 sayılı Kanuna göre asil memur oluncaya kadar ertelenebilir.