Editör
Efsanevi Üye
Aşk nasıl bir şey Mevlana?
Her güzelliğin kaynağını aşka bağlayan Mevlana şöyle der : "Aşk olmayınca neşe ve sevinç artmaz. Aşksız olursa en güzel vücut bile salınamaz. Buluttan denize yüz damla düşer ama aşk harekete gelmedikçe hiç biri sedefte inci olamaz. Dünyanın her parçası aşktır.
Mevlana sözleri ne güzel sözler?
İşte en güzel Mevlana sözleri..
- – Dost acı söyleyen değildir.
- – Ay vurmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene kabahati ne Ay'da ne Güneş'te ara.
- – Gönül, han değil dergâhtır.
- – Aşk; sandığın kadar değil, yandığın kadardır.
- – Yüreğimiz kıymet bilene emanet.
- – Sus artık yeter!
- – Kalbin bir gün seni sevgiliye götürecek.
Mevlana kime aşık olmuştur?
Mevlana kime aşık olmuştur?
Mevlana ile Şems-i Tebrizi Konya'da buluştuklarında Şems âşık, Hz. Mevlana ise alim makamlarındaydılar. Zira birbirlerini Yaradan'dan dolayı hatırlayanlar buluşurlar, ezeliyeti Yaradan'dan başlatamayanlar ise hikayeyi unutmuş olduklarından dolayı ulu orta bir yerde ve isim, sıfatlar vasıtasıyla sadece tanışırlar.
Aşkın kaynağı nedir?
Aşk bir beyin işlevidir. Ünlü beyin cerrahımız Gazi Yaşargil'in deyişiyle 'sevginin kaynağı beyindir'. Aşk duygusu, beynimizdeki korteks ve limbik merkezde oluşur. Beynimizin emriyle salgılanan kimyasallar, kalbimizin etrafında hissedildiği için sevgilimizi kalbimizde sanıyoruz.
Hamdım piştim yandım ne anlama gelir?
Hamdım Piştim Yandım Ne Anlama Gelir? Tasavvufta pişmek, aşk ateşiyle yanıp tutuşmaktı. Yanmak ise gönlün ilahi aşk ile tutuşması ve dünya hayatından tamamen vazgeçmesi anlamına gelir.
Şems ve Mevlana aşık mı?
Şems ve Mevlana aşık mı?
Şems, Mevlana ile üç yıl süren beraberliği sonunda onu ilahi aşkın potasında eriterek, kamil bir Hak aşığı olmasında derin etkisi bulunuyor. Mevlana'nın yazdığı 44 bin 834 beyitlik nazım eser, "Divan-ı Şems-i Tebrizi" olarak da anılıyor ve ilahi aşk şiirlerinden oluşuyor.
Mevlana ve Şems birbirine aşık mı?
şems, mevlana'ya ayna oldu. mevlana, şems'in aynasında gördüğü kendi eşsiz güzelliğine aşık oldu. diğer bir ifadeyle mevlana, gönlündeki allah aşkını şems'te yaşattı. mevlana'nın şems'e karşı olan sevgisi, allah'a olan aşkının miyarıdır.
Aile nedir bilir misin?
Aile, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilen sosyal bir yapı. En küçük olarak kabul edilen bir aile; baba, anne ve çocuktan oluşur.