- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Aşırı kapasite ne demek?
Aşırı kapasite, işletmenin tam kapasite üzerindeki üretim düzeyidir. İşletme rekabetçi piyasada maliyetlerini minimum düzeyde tutarak, kâr maksimizasyonu yapması için gerekli kapasiteden daha fazlasına sahip olmasını ifade eder.
Maksimum teorik kapasite nedir?
Makine diğer üretim araçlarının hiçbir duraklama olmaksızın çalışmasıyla ve üretim sürecinde yetenekli işgücü kullanılmasıyla ulaşılabilecek maksimum üretim miktarına teorik kapasite ya da maksimum kapasite denir.
Iktisat aşırı kapasite nedir?
Tam kapasiteden daha küçük output düzeyleri eksik kapasite, daha büyük output düzeyleri ise aşırı kapasite olarak isimlendirilmektedir.
Minimum kapasite nedir?
Minimum kapasite kavramı da, maksimum kapasitede olduğu gibi, esas itibariyle teknik tarafından belirlenen bir üretim seviyesini ifade eder. Bu üretim seviyesinin (minimum kapasite) altında üretim yapmak, teknik bakımdan olanaksızdır.
Kapasite düzeyleri nedir?
Kapasite: belirli bir dönemdeki üretim düzeyi veya üretim gücünü ifade eder. Fiziksel üretim birimi miktarları ile ilgili ölçüler uzunluk, ağırlık, hacim veya sadece sayı olabilir. Bundan başka belli bir süre içinde üretilen mal veya hizmetin değeri de kapasite ölçüsü olarak kullanılabilmektedir.
Atıl kapasite ne demek?
Normal kapasite ile gerçek kapasite arasında bulunan olumsuz fark atıl kapasite olarak adlandırılmaktadır. Örnek; üretim yapan bir işletme günde 8 saat ayda ise 20 gün çalışmaktadır. İşletmede çeşitli nedenlerden dolayı durma olması sebebi ile ayda yaklaşık 80 saatlik üretim kaybı meydana gelmektedir.
fabrikalarin fiili uretim kapasitelerinden son derece farkli olan, tum olanaklarin ve dogru parametrelerin saptanmasi durumunda ulasabilecekleri kapasitedir. kurulu kapasite fabrikanin kurulurken hesaplanan makine ekipman donanimlarinin tedarikinde hesaplanan kapasitedir. …