Son Konular

Asi alerji yaparsa ne yapmali?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Aşı alerji yaparsa ne yapmalı?

Acilen müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Bu nedenle aşının acil müdahale imkânı olan sağlık kuruluşunda yapılması gerekir. Alerji öyküsü olan bireylerin aşı uygulandıktan sonra 30 dakika gözlem altında tutulması önerilmektedir.

Hepatit B aşısı ishal yapar mı?

Hepatit B aşısı ishal yapar mı?
Aşı yan etkisi olarak ilk hafta içinde %5-10 olguda çok hafif bir ishal, huzursuzluk, bulantı, kusma ve ateş görülebilir.

Alerji hastaları hangi Covid aşısı olabilir mi?

Alerji hastaları hangi Covid aşısı olabilir mi?
Genel olarak alerjik hastalar Covid-19 ile aşılama programlarının dışında tutulmamalıdırlar. Astım ve Alerjik Rinite dair özel bir risk bulunmamaktadır. Aşı uygulaması sırasında astımın kontrol altında olması önerilir. Besin alerjisi, arı alerjisi, akar, polen, kedi, küf alerjisi olanlar da aşı olabilirler.

Bebeklerde Hepatit B aşısı yan etkileri nelerdir?

Aşının içeriğinde zayıflatılmış virüs veya bakteriler vardır. Bu nedenle aşılama yapıldıktan sonraki 48 saat içerisinde bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkilerin başınada ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali gelebilir.

2 ay aşısı alerji yapar mı?

2 ay aşısı alerji yapar mı?
Uygulanan aşı sonrasında aşı bölgesinde, örneğin bacakta kızarıklık ve şişlik görülebilmektedir. Bu şişliğin takibi ve müdahalesinin nasıl olması gerektiği hususu da uzmanlara sıklıkla danışılmaktadır. Uzmanların genel görüşlerine göre şişlik, kendiliğinden çoğu kez geçmektedir.

Ne alerjisi olanlar BioNTech aşısı olabilir mi?

Ne alerjisi olanlar BioNTech aşısı olabilir mi?
Alerjik Hastalığı Olanlar Hangi Aşıyı Olsunlar? Alerjik astım, egzama, alerjik nezle, besin alerjisi ve diğer alerjik hastalığı olan kişilerin BioNTech aşısı olmasında sakınca yoktur.

Alerjik riniti olan BioNTech aşısı olabilir mi?

COVID-19 mRNA (Biontech-Pfizer,BNT-162b2) aşısı da 2 Nisan 2021 itibarıyla uygulanmaya başlamıştır. Genel olarak alerjik hastalar Covid-19 ile aşılama programlarının dışında tutulmamalıdırlar. Astım ve Alerjik Rinite dair özel bir risk bulunmamaktadır. Aşı uygulaması sırasında astımın kontrol altında olması önerilir.

Alerjisi olanlar hangi aşıyı yaptırmalı?

Alerjisi olanlar hangi aşıyı yaptırmalı?
Alerjik astım, egzama, alerjik nezle, besin alerjisi ve diğer alerjik hastalığı olan kişilerin BioNTech aşısı olmasında sakınca yoktur. Sadece alerjik hastalığı olanların aşılarını hastane ortamında yaptırmaları ve aşı sonrası 30 dakika gözetim altında beklemeleri faydalı olacaktır.

Aşı alerji durumunda yapılması gerekenler konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça önemli. Alerji durumu, özellikle aşılarda acil müdahale gerektirebilecek bir durumdur ve sağlık kuruluşunda hemen müdahale edilmesi önemlidir.

Hepatit B aşısının ishale neden olabileceği belirtiliyor. Aşıdan sonra görülen hafif ishal durumu genellikle ilk hafta içinde geçici olarak ortaya çıkabilen yan etkiler arasında yer almaktadır.

Alerji hastalarının hangi Covid aşısını olabileceği konusu da ayrıca önemli. Özellikle alerji hastalarının Covid-19 aşılama programlarından dışlanmamaları gerektiği vurgulanmış. Astım ve alerjik rinite sahip olan bireylerin aşı uygulanırken astımlarının kontrol altında olmasının önerildiği belirtilmiş. Alerji türlerine göre aşı olunabileceği ifade edilmiş.

Bebeklerde Hepatit B aşısının yan etkilerine değinilmiş. Aşı sonrası görülebilecek yan etkiler arasında ateş, kusma, aşı bölgesinde şişme, halsizlik gibi durumlar yer alabilir. Bu tür yan etkilerin çoğunlukla 48 saat içinde geçici olabileceği belirtilmiş.

2 ay aşısının aşının uygulandığı bölgede kızarıklık ve şişlik gibi belirtilere neden olabileceği ifade edilmiş. Bu tür durumların çoğu zaman kendiliğinden geçebileceği vurgulanmış.

Alerjileri olan kişilerin hangi aşıyı tercih etmeleri gerektiğine dair bilgiler sunulmuş. Alerjik hastalıkları olan kişilerin BioNTech aşısını yaptırabileceği ve aşı sonrası gözetim altında beklemelerinin faydalı olabileceği belirtilmiş.

Ayrıca alerjik riniti olan kişilerin de BioNTech aşısını olabileceğine dair bilgiler verilmiş. Genel olarak alerjik hastaların Covid-19 aşı programlarından dışlanmaması gerektiği vurgulanmış.

Özetle, aşı alerjisi, yan etkiler ve alerjik hastalıklarla ilgili verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve faydalı. Bu konularda bilinçli olmak ve gerekli önlemleri almak önemlidir.

Displazi nedir FTR?

Dut celik koklendirme hangi ayda yapilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt