Son Konular

Asansor giderlerine kimler katilmaz?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Asansör giderlerine kimler katılmaz?

Binanın giriş katında oturan, asansör kullanmayan kat malikinin, asansör masrafına katılması hakkaniyete uygun düşmez. Ancak yönetim planında giriş ve zemin kattaki bağımsız bölüm maliklerinin asansörün bakım ve işletim giderlerine katılmayacağı kararlaştırılabilir.

Apartman Toplantısı Çağrısı kaç gün önce duyurulur?

Toplantının geçerli olabilmesi için toplantı sebebinin 15 gün önceden kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı kağıdı veya taahhütlü mektupla bildirilmesi gerekir.

Apartman yöneticisi yüzde kaç oyla seçilir?

Apartman yöneticisi yüzde kaç oyla seçilir?
Tarih belirlendikten sonra ise kat malikleri eşliğinde oylama gerçekleşir. Bu oylamada Q üzerinde oy alan kişi ya da kişiler, yönetim kurulu veya yönetici olarak seçilir. Eğer apartman için bir kişi atanmış ise bu kişi yönetici olur. Fakat eğer 3 ve daha fazla kişi atanmış ise o zaman yönetim kurulu oluşturulur.

Apartman yöneticisi kimler olamaz?

Apartman yöneticisi kimler olamaz?
Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor.

Zemin kat asansör aidatı öder mi?

Kural gereği zemin katta oturanlar asansörü kullanmadıklarını iddia ederek asansör masraflarını ödemekten kaçınamaz. Yönetim planında böyle bir hüküm belirlenmemişse asansörden faydalanmasalar bile zemin katta oturanlar da asansör giderlerine katılmak zorundadır.

Dükkanlar asansör giderlerine katılır mı?

Yani dükkanların durumu. Evet asansörden yararlanmıyorlar ama asansör ortak tesistir ve ortak tesisin giderlerine arsa payı oranında katılacaklardır. Binanın bulunduğu yerdeki duruma göre çoğu hallerde dükkanların değeri meskenlerden yüksektir. Bu durumda da dükkanların arsa payı meskenlerden fazladır.

Okul Toplantısı kaç gün önce duyurulur?

Okul Toplantısı kaç gün önce duyurulur?
Zorunlu durumlar dışında toplantıların tarihi, yeri ve gündemi en az 5 gün önceden ilgililere yazılı olarak gerektiğinde e-posta ve/veya bilişim araçlarıyla da duyurulur. (4) Kurul toplantıları ders saatleri dışında yapılır.

Olağanüstü toplantı çağrısı nasıl yapılır?

Olağanüstü toplantı çağrısı nasıl yapılır?
Olağanüstü toplantı için, toplantının yapılmasının planlandığı tarihten en az on beş gün önce ellerinde olacak şekilde tüm kat maliklerine çağrı yapılmalıdır. Bu on beş günlük süre hesabında dikkate alınması gereken çağrının gönderildiği tarih değil, çağrının kat malikinin eline ulaşacağı tarihtir.

Apartman yönetimi için kaç daire olması gerekir?

Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır. Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor.

Apartman yönetim kurulu nasıl seçilir?

Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Apartman yöneticisi kim olabilir?

Apartman yöneticisi kim olabilir?

Apartman toplantısında yönetici Seçilemezse ne olur?

Apartman toplantısında yönetici Seçilemezse ne olur?
Apartmanda yönetici seçilemezse nasıl bir yol izlenir? Toplantı yapılmaması ya da toplantıda yönetici konusunda doğan anlaşmazlıktan kaynaklı apartmana yönetici seçilememesi durumunda konu, kat maliklerinden birinin başvurusu ile apartmanın bulunduğu yerin sulh mahkemesine intikal ediyor.

Asansör giderlerine kimler katılmaz konusunda, binanın giriş katında oturan, asansör kullanmayan kat malikinin asansör masrafına katılması hakkaniyete uygun düşmez. Ancak yönetim planında bu durumun kararlaştırılarak giriş ve zemin katındaki bağımsız bölüm maliklerinin asansörün bakım ve işletim giderlerine katılmayacağı belirtilebilir.

Apartman toplantısının geçerli olabilmesi için toplantı sebebinin 15 gün önceden kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı kağıdı veya taahhütlü mektupla bildirilmesi gerekiyor. Bu süre içinde kat maliklerine toplantı detayları yazılı olarak duyurulmalıdır.

Apartman yöneticisi seçimi ise, tarih belirlendikten sonra kat malikleri eşliğinde yapılan oylama sonucu belirlenir. Yöneticinin seçimi için yüzde kaç oyla seçileceği yönetim planında belirtilmelidir. Yönetim planında özel bir hüküm bulunmamışsa genellikle çoğunluğun oyunu alarak yönetici veya yönetim kurulu seçilir.

Apartman yöneticisi olamayacak kişiler de yönetim planında belirtilir. Örneğin, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükme bağlanmışsa kat maliki olmayan kişiler yönetici olamazlar. Ancak, böyle bir hüküm yoksa kiracı da yönetici olabilir.

Apartman yönetiminde önemli bir konu da zemin katta oturanların asansör giderlerine katılıp katılamayacağıdır. Kural gereği zemin katta oturanlar asansör masraflarını ödemekten kaçınamazlar, faydalanmasalar bile asansör giderlerine katılmak zorundadırlar.

Dükkanların da asansör giderlerine katılıp katılamayacağı konusunda ise; evet, dükkanlar asansörü kullanmasalar bile asansör ortak tesistir ve giderlere arsa payı oranında katılması gerekmektedir. Binanın bulunduğu yerdeki duruma göre dükkanların arsa payı meskenlere göre daha yüksek olabilir.

Apartman yönetimi için en az sekiz bağımsız bölüm olması gerekmektedir. Yönetici veya yönetim kurulu, kat maliklerinin hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu ile seçilir. Yönetici veya yönetim kurulu kat malikleri arasından seçilebileceği gibi, kat maliki olmayan kimseler arasından da seçilebilir.

Banka bonosu vadesi nedir?

Mimarlikta antropometri nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt