Editör
Efsanevi Üye
Aşağıdaki sigorta kollarından hangisi mutlaka fon yönetimine göre finanse edilmek zorundadır?
Genel olarak sosyal sigorta risklerine göre uygun finansman yöntemi uygulaması açısından, kısa vadeli sigorta kolları olan, hastalık, analık, iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası finansman metodu olarak dağıtım yöntemine daha uygundur (Alper,1999:130).
Sosyal güvenliğin kapsamı nedir?
Sosyal güvenliğin kapsamı nedir?
Sosyal güvenlik, insanların gelirlerine bakılmaksızın toplum huzurunu ve refahını bozan sosyal tehlikelerin verdiği zararlardan "insan hakkı" ve esas itibariyle de "devlet görevi" olarak primli ya da primsiz sistemlerin kullanılması, kişilerin sosyal tehlikelerin zararlarından kurtarılma güvencesidir.
Dar anlamda sosyal güvenlik kavramı nedir?
Dar anlamda sosyal güvenlik; tanımlanmış sosyal risklerin zararlarına karşı koruma sağlayan sosyal güvenlik anlayışını; Geniş anlamda sosyal güvenlik ise sebebi ne olursa olsun muhtaçlık yaratan bütün sosyal risklere karşı koruma garantisi sağlayan sosyal güvenlik anlayışını temsil eder.
Sosyal politikalar hangi kaynaklardan finanse edilir?
Sosyal politikalar hangi kaynaklardan finanse edilir?
Yerel yönetimlerin bütçeleri, parasal nitelikli tüm yaptırımlar, belirli amaca yönelik düzenlenmiş tüm vergiler, harçlar, şans oyunlarının gelirlerinden özel olarak ayrılan paylar, bağışlar ve uluslararası kuruluşlardan alınan yardımlar sosyal politikanın finansman kaynaklarıdırlar.
Sosyal sigortaların kişiler bakımından kapsamı nedir?
Sosyal Sigortalar Kanununa göre sözü edilen kişiler: diğer sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olarak çalışmayan ya da gelir veya aylık almayan eşi; 18 yaşını veya ortaöğrenim yapıyorsa 20 yaşını, yüksek öğrenim yapıyorsa 25 yaşını doldurmamış veya 18 yaşını doldurmuş olup da çalışamayacak durumda malul erkek çocukları …
Sosyal yardım tekniğinin finansmanı kim tarafından sağlanır?
Sosyal yardım tekniğinin finansmanı kim tarafından sağlanır?
Sosyal güvenlik sisteminin finansmanına, bireysel sorumluluğun bir sonucu olarak işçinin, işçinin verimli çalışmasında birinci derecede avantajlı hale gelen işverenin ve sosyal devletin bir gereği olarak devletin katkı sağlaması gereklidir. Sosyal güvenliğin finansmanı, vergiler yoluyla da sağlanabilir.