Son Konular

Asaf Savaş Akat

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
12 Eylül 1980'den sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakülkesi öğretim üyeliğinden uzklaştırıldı.Yeni Gündem adlı haftalık dergide ve İletişim Yayınlarında değişik görevler üstlendi.Bir ara DSP danışmanları arasında yer almasına rağmen Bülent Ecevit'le anlaşamadığı için ayrıldı.SHP'ye katıldı.SHP'de bulunduğu dönemde Kemalizm'i eleştirmesiyle dikkat çekti.Mustafa Çalık yönetimindeki Türkiye Günlüğü dergisinin düzenlediği Değişen Dünya ve Türkiye konulu tarihi açık oturumda Özalcılığını ilan etti (1993).Panel'in ardından fazla bir süre geçmeden Turgut Özal öldü.YDH Kurucusu oldu.Kavala Holding ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu üyeliğiliğinde bulundu.TÜSİAD'a üye oldu bilahare ayrıldı.Bilgi Üniversitesi rektörlüğü yaptı.Emine Uşaklıgil ile boşandı, halen Nilüfer Göle ile evli.Sabah gazetesinde ekonomi yazıları yazıyor.

Bu bilgiler, Türk ekonomist ve akademisyen Asaf Savaş Akat'a ait. 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinden sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğretim üyeliğinden uzaklaştırıldı. Daha sonra Yeni Gündem dergisi ve İletişim Yayınları gibi platformlarda çeşitli görevler üstlendi. Bir dönem Demokratik Sol Parti'nin danışmanları arasında yer aldı ancak Bülent Ecevit'le anlaşamadığı için ayrıldı ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti'ye katıldı.

SHP'de bulunduğu dönemde Kemalizm'i eleştirmesiyle dikkat çekti. 1993 yılında Türkiye Günlüğü dergisinin düzenlediği "Değişen Dünya ve Türkiye" konulu tarihi açık oturumda Özalcılığını ilan etti. Ancak bu panelin ardından Turgut Özal'ın beklenmedik ölümüyle karşılaşıldı.

Akat, Yurttaşlık Derneği'nin kurucusu oldu ve Kavala Holding ile Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Ayrıca TÜSİAD üyeliği de yapmış ancak daha sonra ayrılmıştır. Bilgi Üniversitesi'nde rektörlük görevini yürütmüştür. Emine Uşaklıgil ile olan evliliği sona ermiş olup halen Nilüfer Göle ile evlidir. Ayrıca Sabah gazetesinde ekonomi üzerine yazılar yazmaktadır.

Ali Rıza Babaoğlan

Akrep Nalan

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.384
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt