Modoratör
Efsanevi Üye
Artırarak nasıl yazılır?
ARTIRMAK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "arttırmak, artırmak mı" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Artırmak şeklinde olmalıdır.
Bilmukabele nasıl yazılır TDK?
Bilmukabele TDK'ye Göre Doğru Yazılışı Arapçadan dilimize geçen Bilmukabele sözcüğü genellikle "bilmukavele" şeklinde yanlış telaffuz edilmektedir. Aynı zamanda bu kelime bilmukavele şeklinde yanlış da yazılmaktadır. Bu kelimenin TDK'ye göre doğru şekilde kullanımı ise Bilmukabele şeklinde olması gerekmektedir.
Artırılmak mı artırılmak mı?
Bu kelime genellikle Arttırmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Artırmak şeklinde olmalıdır.
Göz ardı kelimesi nasıl yazılır?
Göz ardı kelimesi nasıl yazılır?
Göz Ardı TDK'ya Göre Doğru Yazılışı TDK'ya göre göz ardı ayrı yazılmalıdır. Bitişik yazılması bir yazım yanlışıdır.
Artırmak ne demek TDK?
Artırmak ne demek TDK?
'Arttırmak' sözcüğüne TDK tarafından verilen anlamlar: 1. -i artırma işi yapılmak. 2. Yükseltmek.
Bilmukabele cümle içinde nasıl kullanılır?
Birinin söylediği söze karşılık söylenen "ben de, size de, sizlere de" anlamında kullanılan bir söz….BİLMUKABELE ÖRNEK CÜMLELER:
- Ben de ona bilmukâbele teşekkür ettim.
- Sert bakışlarıyla tab'asını süzüyor, bilmukabele sağ eliyle kendilerini ve bu arada beni selamlıyordu.
- Hürmetler ederim. -Bilmukabele.
Bil mukabil ne demek?
Bilmukabele kelimesi, Arapça'dan Türkçe'ye geçmiştir. Arapça'da edat olan 'bi' yani Türkçe'deki karşılığı 'ile' kelimesinin 'Mukabele' kelimesiyle birleşiminden meydana gelen Bilmukabele, 'karşılık olarak' anlamı taşımaktadır.
Artakalan nasıl yazılır?
"Artmak, geriye kalmak" anlamındaki eylemin doğrusu, "t" harfiyle ve bitişik yazılan "artakalmak". Doğru örnek: Ahmet, gündelik masrafından artakalan parayı biriktirip bankaya yatırıyor.
Ardındaki nasıl yazılır?
Ardındaki nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Ardıardına şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ardı ardına şeklinde olmalıdır.
Artırmak ne demek?
Artırmak ne demek?
'Artırmak' sözcüğüne TDK tarafından verilen anlamlar: 1. -i artmasını sağlamak, çoğaltmak. 2. Bir malı başka alıcıların verdiği fiyattan daha yüksek bir fiyatla almak istemek.