Son Konular

Arsimet neyi bul?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Arşimet neyi bul?

Arşimet, kendi adıyla tanınan "sıvıların dengesi kanununu" da bulmuştur. Suya batırılan bir cismin taşırdığı suyun ağırlığı kadar kendi ağırlığından kaybettiğini fark ederek hamamdan "eureka" (buldum, buldum) diye haykırarak çırıl çıplak dışarı fırlaması, onunla ilgili en çok bilinen bir hikâyedir.

Arsimet neyi icat etti?

Arşimet, teorik matematiğin en değerli konu olduğuna inanıyordu ancak ülkesinde matematikçi olarak değil, bir mucit olarak tanındı. Mısırlılar için taşan Nil sularının eşit dağıtımı için Arşimed vidası olarak bilinen aracı geliştirdi. İlk hidrostatik kanununu ortaya koydu ve bunu diğer temel kanunlar izledi.

Arsimet nerede doğmuştur?

Arsimet nerede doğmuştur?
Siraküza, İtalyaArşimet/Doğum yeri

Arşimet'in manivelası nedir?

Arşimet'in manivelası nedir?
Arşimet'in vidası, suyu yükseltmek için kullanılan bir tip pompadır. Silindirin içine iyice sıkıştırılmış vida şeklindedir. Üst kısmında vidayı döndürmeye yarayan bir kol bulunur ve suyun içindeki alt kısımdan çevrilen kolun bulunduğu üst kısma su taşır. Kol makine, el ya da rüzgâr gülü tarafından döndürülebilir.

Suyun kaldırma kuvvetini nasıl buldu?

M.Ö. ikinci yüzyılda Arşimet tarafından bulunan suyun kaldırma kuvveti, zamanla gelişim kaydederek bu zamana kadar ilerledi. Söylentiye göre bir gün hamamda yıkanırken suyun üzerine durmakta olan tasın batmadığını fark eden Arşimet, suyun kaldırma kuvvetini bu şekilde tespit etti.

Arşimet özelliği nedir?

kısaca suyun kaldırma kuvvetidir.arşimet prensibi, bir sıvı içindeki katı bir cismin, taşırdığı sıvının ağırlığına eşit bir batmazlık kuvveti ile yukarıya itildiğini belirtir. …

Arşimed nereli?

Arşimed nereli?

Bana bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım sözünü kim söylemiştir?

Bana bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım sözünü kim söylemiştir?
"Bana bir dayanak noktası ve yeterli uzunlukta bir kaldıraç verin dünyayı yerinden oynatayım." Büyük bilim adamı Arşimed bu sözleri söyleyeli ikibin yıldan fazla zaman geçti.

Arşimet, kendi adıyla tanınan "sıvıların dengesi kanununu" bulmuştur. Bu kanuna göre suya batırılan bir cismin taşırdığı suyun ağırlığı kadar kendi ağırlığından kaybettiği fark edilir. Arşimet bir gün hamamda yıkanırken suyun üzerinde duran bir tasın batmadığını fark ederek Eureka (buldum) diyerek çırılçıplak dışarı çıkması ile ünlüdür.

Arşimet, Mısırlılar için taşan Nil sularının eşit dağıtımını sağlamak amacıyla Arşimed vidası adını verdiği bir aracı geliştirmiştir. Ayrıca ilk hidrostatik kanunu ortaya koyarak diğer temel kanunları takip etmiştir.

Arşimet, Siraküza'da, bugünkü Sicilya adasında, yaklaşık M.Ö. 287 yılında doğmuştur.

Arşimet'in manivelası olarak bilinen Arşimed vidası, suyu yükseltmek için kullanılan bir tür pompadır. İçinde sıkıştırılmış vida şeklinde bir silindir bulunur ve üst kısmında vidayı döndürmek için bir kol vardır. Kolun döndürülmesiyle su alt kısımdan üst kısma taşınır.

"Bana bir dayanak noktası ve yeterli uzunlukta bir kaldıraç verin, dünyayı yerinden oynatayım." şeklindeki sözleri büyük bilim adamı Arşimet söylemiştir. Bu söz, kaldıraç ilkesinin gücünü vurgulayan bir ifadedir.

Cankurtaran kime denir?

Col iklimi olan yerlerde neler yetisir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt