Modoratör
Efsanevi Üye
ARM hastalığı nedir?
Anorektal bozukluklar (malformasyonlar) hem kız hem erkek çocukları etkileyen kolon rektum kusuru ile birlikte idrar yolları kusurları ve genital sistem kusurlarının da birlikte görülebildiği geniş bir yelpazeyi içeren bir hastalık grubudur. Yaklaşık 4000 canlı doğumda bir görülür.
Psarp ne demek?
625-690) tarafından anal atrezili bir olguda bisturi ile anüsün açılması ve körlemesine dilatasyonu ile ilgilidir1. Pena ve de-Vires3 tarafından 1982 yılında geliştirilen posterior sagittal anorektoplasti (PSARP) tekniği, anorektal malformasyonlara yaklaşım ve cerrahi tedavide bir çığır açmıştır.
Bağırsak eğitimi nasıl verilir?
Bağırsak eğitimi nasıl verilir?
Nasıl Uygulanır? Makat içine anorektal manometre işlemi yapılan balon katateri yerleştiriliyor. Hasta özel programların yüklendiği bilgisayarı görebilecek şekilde yalancı tuvalet şeklindeki sandalyeye oturtuluyor. Programın tekniği ve mantığı anlatılarak, hastadan makat kaslarının kasılıp gevşetmesi isteniyor.
Psarp ameliyatı nedir?
Psarp ameliyatı nedir?
hem bağırsak-idrar yolu/cinsel bölge arasındaki bağlantı yok edilir hem de yukarıda kalmış bağırsaklar aşağıya doğru çekilir ve aslında olması gereken yerde makat oluşturulur. Hasta bundan sonraki ameliyatına kadar makat genişletme programına alınır.
Anüsün konjenital yokluğu nedir?
Anal atrezi, bebeğin anne karnında gelişimi esnasında anüs açıklığının gelişmemesi ya da yerleşim yeri itibariyle olması gerektiği kas kompleksi (sfinkter) içinden geçememesidir. Bu bebeklerin popo deliği yoktur.
Anorektal hastalık ne demek?
Anorektal, kalın bağırsağın anüs ve rektum kısımlarıyla ilgili. Örneğin: Anorektal apse (perianal apse) anorektal hastalıklar (hemoroid, anal fissür, anal fistül), anorektal manometri, anorektal fistül. Anorektal Apse: Anüs ve rektum çevresinde apse gelişmesi.
Anoplasti ne demek?
Anoplasti ne demek?
Anoplasti 'yeniden yapmak' anlamında kullanılan bir tabirdir. Anoplasti ise makatın yeniden yapılması olarak açıklanabilir.
Bavul sapı deformitesi nedir?
Bavul sapı deformitesi nedir?
Anüs olması gereken yerde "bucket handle – bavul sapı" adı verilen deri kıvrımının olması da, alçak tip anomalilerin bir başka bulgusudur. Bebek ağladığı zaman, anüs olması gereken yerde oluşan "kabarıklık – bulging" de alçak tip membranöz atrezi belirtisidir.
Anorektal bölge neresi?
Anorektal, kalın bağırsağın anüs ve rektum kısımlarıyla ilgili. Örneğin: Anorektal apse (perianal apse) anorektal hastalıklar (hemoroid, anal fissür, anal fistül), anorektal manometri, anorektal fistül.
Anorektal cerrahi ne demek?
Kalın bağırsak (kolon), rektum (kalın bağırsağın makata yakın son bölümü) ve anal kanal (makat bölgesi) olarak 3 ayrı bölüme ayrılan bağırsaklarda ortaya çıkan sorunların tanı ve tedavisini kapsıyor. Anorektal hastalıkların ilgi alanına pek çok hastalık giriyor.