Editör
Efsanevi Üye
Aristoteles devlet anlayışı nedir?
Aristoteles, ideal devleti ise orta sınıf yaşam biçimine sahip herkesin aynı haklara ve eşitlikle yaşadıkları bir devletten söz etmektedir. Sokrates' e göre ise sadece ideal devlette eşit kazanç, güvenlik, aynı hakların bulunması yeterli değildir devlet vatandaşının mutluluğundan da sorumludur.
Aristoteles Platon un hangi düşüncesine karşı çıkar?
Platon'un Timaeus'ta iddia ettiği üzere zamanın bir başlangıcı olduğu fikrine karşı çıkan Aristo eğer zamanın bir başlangıç anından bahsedebiliyorsak o başlangıç anının öncesinden de bahsedebiliriz dolayısıyla zaman ezeli ve ebedi olmalıdır, aynı şekilde hareket de zamanla beraber ezeli ve ebedi olmalıdır.
Platon a göre insan nedir?
Platon a göre insan nedir?
Velhasıl Platon'a göre ideal insan, aklın rehberliğinde; ruhun bölümleri arasındaki ahengi ve dengeyi yakalayabilen, bütün arzularını hak ettikleri kadar doyuran ve hakikatin peşinde olan insandır.
Insan tabiatı gereği sosyal bir varlıktır sözü kime aittir?
Insan tabiatı gereği sosyal bir varlıktır sözü kime aittir?
I. Zoon politikon, Aristoteles'in siyaset felsefesinin temel kavramıdır ve insanın toplumsal bir varlık olduğunu ifade eder. Bu terim, Batı felsefesinin kullandığı temel kavramlardan biridir. Bu düşünce, insanın doğası gereği toplumsal bir varlık olduğunu iddia eder.
Aristoteles yönetimleri kaça ayırır?
özellikle polybios'un iyi yönetim biçimleri olarak monarşi-aristokrasi-demokrasi olarak tanımlamış bunların yozlaşmış versiyonlarının ise tirani-oligarşi-demagoji şeklinde sınıflandırmıştır. …
Aristotelesin öngördüğü yönetim biçimleri nelerdir?
Bunlar monarşi, aristokrasi ve politeia'dır. Aslında yaptığı sınıflandırma da Aristo altı tane yönetim biçiminden bahseder. Bu yönetim biçimlerinin üçü doğru üçü de bozuk yönetim biçimleridir. Tiranlık ve monarşide: kişiler Oligarşi ve aristokrasi de: azınlık; Demokrasi ve "politeia"da ise: çoğunluk yönetmektedir.
Aristoteles felsefesi nedir?
Aristoteles felsefesi nedir?
-Aristoteles, İlk Felsefe ismini verdiği kitabında evrenin ilk ve son nedenlerini araştırır. Bu eser sonradan Metafizik adını almıştır. Aristoteles mantığı formel, metodolojik ve ontolojik bir özellik taşır. Aristoteles'e göre düşünce eylemi varlıkların ve varlıklar arasındaki münasebetlerin, zihnimizdeki bir aksidir.
Platon hangi filozoflardan etkilendi?
Platon hangi filozoflardan etkilendi?
Sokrates'in yanı sıra kendinden önce gelen Heraklit, Parmenides, Pisagor gibi filozoflardan da etkilenen Platon'un bu filozoflara yer verdiği metinleri aynı zamanda haklarında günümüze çok az şey kalmış olan bu filozoflara tanıklık ederek kaynak oluştursa da, Platon'un metinlerinin kurgusal metinler olduğu …
Platon a göre insan ruhunun 3 ayrı bölümden oluşması neyi destekler?
Platon, ruh-beden problemi üzerine sistematik bir bakış açısı getiren ilk filozoftur. İnsan ruhu akıl, irade ve istek olmak üzere üç bölümden oluşur. Bu bölümler kişinin yaşam tarzlarına ve toplumsal hiyerarşide belli sınıflara tekabül eder. Platon' a göre ruh ölümsüzdür ve ahiret hayatı ruhlar için son durak değildir.
İnsan sosyal bir yaratıktır kim söyledi?
der ünlü filozof Bertnard Russell.