- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Arıcılık mesleği ne iş yapar?
arı kovanlarında bal arısı yetiştirip, bakımını yaparak bal, balmumu, arı sütü ve diğer arı ürünleri elde eden kimsedir. Arıcılar, meyve ve sebze üreticilerine tozlaşma hizmetleri sağlamak, diğer çiftçilere satmak için kraliçe ve arı yetiştirmek veya bilimsel meraklarını tatmin etmek için bal arılarını kullanırlar.
Arıcılık hangi sektöre girer?
Arıcılık bilgi ve ilgi isteyen tarımsal bir üretim koludur. Ayrıca kolonilerin ana nektar akım hazırlığında ve ana nektar akımı süresince devamlılık isteyen bir uğraştır. Arıcılık modern kovanlarda, iklimi uygun ve florası zengin olan yerlerde birim kapitalden en yüksek gelir getiren tarımsal faaliyetlerden biridir.
Arıcılık işine nasıl girilir?
Arıcılığa başlamanın pratik olarak üç farklı yolu var. Bunlardan biri, satın aldığınız boş bir kovana oğul koydurmak, arazinizde ya da evinizde veya ormanda bulduğumuz sahipsiz bir oğulu yakalayarak ya da arılı bir kovanı satın alarak başlayabilirsiniz.
Ary Hangi bölüm?
Arıcılık Bölümü eğitimi 2 yıldır. Bir önlisans programı olan bu bölümde hazırlık sınıfı yoktur. Arıcılık Bölümü ilk yılında temel ve teorik bilgiler verir. Arıcılık Bölümü ikinci yılında arı genetiği ve üretim tekniklerine kadar kapsamlı bir eğitim ve uygulamalı dersler bulunur.
Arıcının görevleri nelerdir?
BÖLÜMLER
Arıcılık meslek midir?
Arıcılık bölümü arı yapılarının ürettiği balı ve bunun üzerine yapılan ek ürünlerinin hazırlanmasında yer alan bir eğitim programıdır. Arıcılık işi genellikle insanlar tarafından yapılan arı kovanları ve arı kolonileri üzerinden yapılmaktadır. Çoğunlukla Apis cinsindeki arılar bu iş için tercih edilmektedir.
Arıcılık bir meslek midir?
Arıcılık, balarısı kolonilerinin beslenmesi ve bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai kazanç sağlanan meslektir.
Arıcılık Bölümü kaç puan?
Arıcılık Taban Puanları ve Sıralama