Son Konular

Argo filmi kac Oscar aldi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Argo filmi kaç Oscar aldı?

En iyi film ödülünü yönetmenliğini Ben Afleck'in yaptığı "Argo" filmi kazandı. 7 dalda aday olan film, 3 Oscar ödülü aldı. Bu kategoride hangi filmin ödül aldığını açıklayan isim ABD'nin First Lady'si Michell Obama oldu. En iyi erkek oyuncu ödülünü 'Lincoln' filmindeki performansıyla Daniel Day Lewis aldı.

Life of Pi kaç Oscar aldı?

Lewis, bu kategoride üç kez Oscar alan ilk oyuncu oldu. Lincoln, bunun dışında sadece 'En iyi sanat yönetmeni' ödülünü alabildi. 11 dalda aday gösterilen Hint yapımı Life of Pi ise 4 ödül aldı.

Daniel Day Lewis hangi filmlerle Oscar aldı?

Daniel Day Lewis hangi filmlerle Oscar aldı?
Daniel Day Lewis, 2008'de There Will Be Blood filmindeki Daniel Plainview rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında ve 2013'te Lincoln filmindeki Abraham Lincoln rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar aldı.

Operasyon Argo konusu gerçek mi?

Operasyon Argo konusu gerçek mi?
Ben Affleck'in George Clooney ile ortak yapımcılığını üstlendiği, yönettiği ve başrolü oynadığı Argo, gerçek bir hikâyeden yola çıkıyor ve İran devrimi yıllarında gerçekleşen bir CIA operasyonunu perdeye taşıyor.

Argo filmi kaç yılında çekildi?

Operasyon: Argo
Argo Operasyon Argo
Renk | Renkli
Yapım yılı | 2012
Çıkış tarih(ler)i | 31 Ağustos 2012 (Telluride Film Festivali)12 Ekim 2012 ( ABD)30 Kasım 2012 ( Türkiye)
Süre | 120 dakika

Life of Pi kaç dakika?

2 saat 7 dakikaPi'nin Yaşamı/Süre

Life of Pi hikayesi gerçek mi?

Life of Pi hikayesi gerçek mi?
Pi'nin Yaşamı, 2012 ABD macera-drama filmidir. 2001 yılında Yann Martel'in yazdığı aynı isimli romandan uyarlamadır. Film 16 yaşlarında olan Piscine Molitor "Pi" Patel'in yanında Richard Parker adında bir Bengal kaplanıyla Pasifik Okyanusu'nda can salının üzerinde hayatta kalmaya çalışmasının hikâyesidir.

Operasyon Argo neyi anlatıyor?

Operasyon Argo neyi anlatıyor?
1979 yılında 4 Kasım tarihinde Şah'ın devrildiği İran devriminin en yoğun günlerinde, militanlar başkent Tahran'daki Amerikan Büyük Elçilik binasına girip 52 Amerikalı'yı rehin alırlar. O hengamede kaçmayı başaran 6 Amerikan vatandaşı Kanada Elçiliği'ne sığınır ve hayatları halen tehlikededir.

Operasyon Argo hangi ülkede çekildi?

ABD'li oyuncu Ben Affleck, hem başrolünü hem de yönetmenliğini üstlendiği son filmi "Argo"nun İran sahnelerini geçtiğimiz yıl İstanbul'da çekmişti. CIA'in 1979 yılında Tahran'da rehin alınan Amerikalılar'ı sahte bir film şirketi kurarak kurtarmasını anlatan film için Balat, Eminönü ve Etiler'de çekim yapıldı.

"Argo" filmi, 3 Oscar ödülü kazandı. Bu ödülleri En İyi Film, En İyi Düzenleme ve En İyi Uyarlama Senaryo kategorilerinde aldı. Film, 2012 yılında çekilmiştir ve yönetmenliğini Ben Affleck yapmıştır. Ayrıca film, gerçek bir hikayeden esinlenerek CIA'nın İran'da rehin alınan Amerikalıları kurtarmak için yaptığı operasyonu konu almaktadır. Operasyon Argo'nun İran sahneleri İstanbul'da çekilmiştir.

Polis vatandasa silah cekebilir mi?

Is hayatinda dijital donusum nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt