Modoratör
Efsanevi Üye
Arefe günü stajdan sayılır mı?
Not: Bayram arife günleri yarım gündür tatildir. Yarım gün staj kabul edilmediğinden tam gün tatil sayılır.
Resmi tatil günlerinde stajdan sayılır mı?
Resmi tatil günlerinde yapılan çalışmalar staj süresi olarak kabul edilmez. Ancak haftada (Cumartesi dahil) en az iki serbest tam iş günü bulunan öğrenciler, öğretim ile birlikte staj yapabilir. Öğrencinin, Bitirme Çalışması ve Devre Tasarımı dışında dersi olmayan günleri staj için tam iş günü sayılır.
Stajyer çalışmak zorunda mı?
Stajyer çalışmak zorunda mı?
Staj, bir emekçinin çalışmak zorunda olmasından biraz daha farklı olarak, bir öğrencinin eğitim sürecini tamamlaması için zorunlu bir süreçtir. Aldıkları eğitimin gereği olarak "uygulamalı öğrenim" yapmaları zorunlu bulunan öğrencilere "stajyer öğrenci" denir..
Stajyer her işi yapar mı?
Stajyer her işi yapar mı?
Stajyer iş imkanları sınırsızdır. Çünkü öğrenci ya da mezun olduktan sonra kişi ilgili meslek grubu üzerinden pek çok farklı firmada çalışma imkanı elde eder.
Bayram tatili stajdan sayılır mı?
8. Staj 1. sınıf öğrenciler için zorunlu olup 20 iş günü olarak yapılacaktır. Resmi tatil günleri bayram, yılbaşı vb. günler staja dahil olmaz. Haftada 6 gün çalışan işyerlerinde Cumartesi günüde staja dahil edilebilir.
Okullar tatil olunca staj tatil olur mu?
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre kar tatilinde öğrenciler işletmelerde beceri eğitimi (Staj) uygulamasına gitmezler. Yönetmelik gereği tatil olan bugün için İş Kazası ve Meslek Hastalığı SGK primi de yatırılmayacağından tatilde öğrencilerin işletmeye gitmesi telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir.
Staja kaç gün gitmeme hakkı var?
Staja kaç gün gitmeme hakkı var?
2.Staj yaparken kaç gün devamsızlık hakkım var? -İzinsiz, mazaretsiz 3 gün üstüste veya staj süresinin yüzde 10'u oranında devamsızlık yapan öğrencinin stajına son verilir. Bu durumda stajyerin herhangi bir yasal hakkı doğmaz.
Stajyer olmak için öğrenci olmak şart mı?
Stajyer olmak için öğrenci olmak şart mı?
Staj veya Öğrenim Hareketliliği yapabilmeniz için öğrenci olmanız şarttır. Staj Hareketliliği'nde mezun olduktan sonraki 12 ay içinde hareketlilikten faydalanabilmeniz için son sınıf öğrencisi olarak mezun olmadan önce başvurunuzu yapmış ve seçilmiş olmanız gerekmektedir.
Üniversite stajyer kaç saat çalışır?
Bir staj iş günü en az sekiz saatlik fiziksel veya zihinsel çalışma gerektirir. Öğrenci haftada en fazla altı gün çalışabilir. Staj süresi gün hesabı üzerinden yapılmaktadır. Çoğu işyerinde çalışma süresi günde 9'ar saatten 45 saattir ve haftada beş gün çalışılmaktadır.
Stajyer öğrenci günde kaç saat çalışır?
Bir stajyer ne yapar?
Bir stajyer ne yapar?
Stajyer Ne Demek? Stajyerlik, eğitim öğretim süreci boyunca öğrenilen bilgi ve teoriyi, profesyonel bir ortamda pratik uygulamaya çevirebilecek deneysel öğrenme yoludur. Stajyer ise uygulamalı deneyime sahip olur ve planladığı kariyer alanında profesyonel bağlantılar kurar.