Editör
Efsanevi Üye
Arazi lastiği asfaltta kullanılır mı?
Arazi lastiklerinde ayrıca delinmelere karşı daha yüksek direnç için güçlendirilmiş yanaklar olacaktır. Ancak asfaltta saf performans için, arazi lastikleri iyi bir yaz lastiği seti ile rekabet edemez. Bunun nedeni, arazi lastiklerinin yol ile temas alanı azalmasıdır.
Lastik alırken neye bakmalı?
Lastik alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta lastiğin boyutudur. Aracınıza uygun lastiği seçin. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise araç markaların orijinal ekipman lastiklerini tercih etmektir. Yaşadığınız şehrin iklim koşullarına en uygun lastiği almayı unutmayın.
En iyi yaz lastiği markası hangisi?
En iyi yaz lastiği markası hangisi?
Dünyanın En İyi Lastik Markası sıralamasında 1.sırada Michelin var. Michelin kardeşler Edouard ve André Michelin tarafından kurulmuş ünlü bir Fransız lastik markasıdır.
Arazi lastiği karda kullanılır mı?
Arazi lastiği karda kullanılır mı?
Arazi lastikleri yada bir diğer adıyla çamur lastikleri karda kullanılmaz. Çamurlu arazinin kar ve buzdan temel farklılıkları bulunmaktadır. Çamur lastiklerin derin kanalları, çamurun tahliyesini hızlı bir şekilde yaparak yol tutuşu sağlar. Bu kanallar arasından geçen çamur, kardan ve buzdan daha sıvıdır.
AT lastik mi mt lastik mi?
Arazi lastiklerinin karda, çok iyi iş yapacağını düşünmeyin. At tipi lastikler kış koşullarında kullanılabilse de MT lastikler, özellikle buzda kayma eğilimi gösterebilir. Mt lastikler ses yalıtımı olarak AT lastiklere göre daha fazla yol sesi alır ve konfor olarak At lastikler kadar başarılı değildir.
En iyi marka kışlık lastik hangisi?
2019 ve 2018 yılı en iyi kış lastiği, yapılan testlerin çoğunda aldıkları birincilikler ile GoodYear UltraGrip Performance+ ve Continental WinterContact TS 860 oluyor.
Lassa Snoways 4 nasıl bir lastik?
Lassa Snoways 4 nasıl bir lastik?
Lassa Snoways 4 marka kış lastiği kullanıyorum. Bu daha ikinci kış ve ilk defa karda kullanmam gerekti. Fakat maalesef bu lastikler karda kötü ötesi en küçük karda bile maalesef güvenli bir yol tutuş sağlamıyor. Ben başka marka lastikler ve araçlar da kullandım hepsi bundan kat ve kat güvenli ve yol…