Modoratör
Efsanevi Üye
Apartman yönetimi kaç daireden oluşur?
Buna göre apartmanda yönetimin kurulmasının zorunlu olması için en az sekiz bağımsız bölümün olması gerekiyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanır….
Apartman yönetimi seçimleri kaç yılda bir yapılır?
Apartman yönetimi seçimleri kaç yılda bir yapılır?
Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. Eski yönetici de tekrardan seçilebilir. Toplu yapılarda yönetim planında aksi belirtilmemişse yöneticinin görev süresi iki yıldır.
Apartman kararları kaç kişi ile alınır?
Apartman kararları kaç kişi ile alınır?
Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından 1 fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.
Ilk kez apartman yönetimi nasıl oluşturulur?
Bunun için öncelikle bir apartman içerisinde 8 ve üzeri bağımsız bölüm bulunması gerekir. Diğer yandan apartman yönetiminin kurulabilmesi için, kat maliklerinin en az üçte birinin toplantıya katılması gerekir. Genel kurul çağrısı üzerine gerçekleştirilen toplantı, ev sahiplerinin katılımıyla sağlanır.
Bir apartmanda iki yönetici olur mu?
Bir apartmanda iki yönetici olur mu?
Eski yöneticiler, tekrar yönetici olarak atanabiliyor. Yönetime birden fazla kimsenin atanması ile, apartman yönetim kurulu oluşturulmuş oluyor. Peki "Apartman yönetimi kaç kişiden oluşur?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. Apartman ve site yönetim kanununa göre apartman yönetimi kurulu, en 3 kişiden oluşuyor.
Apartman yönetici seçimi ne zaman yapılır?
Apartman yönetici seçimi ne zaman yapılır?
YÖNETİCİ NE ZAMAN SEÇİLİR: Yönetici seçimi, kat malikleri kurulunun olağan yıllık toplantısında yapılır. Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.
Apartman yöneticisinin görevi ne zaman sona erer?
Yine söz konusu Kanunua göre sulh mahkemesi tarafından atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmediği takdirde, kat malikleri kurulunca değiştirilemiyor.
Karar yeter sayısı nedir?
Karar yeter sayısı nedir?
Karar yeter sayısı Anayasamızın 96. maddesinde "Toplantı ve karar yeter sayısı" başlığı altında düzenlenmiştir. Buna göre; "Türkiye Büyük Millet Meclisi, yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanır.
Yeni yapılan bina yönetimi nasıl kurulur?
Yeni yapılan bina yönetimi nasıl kurulur?
Apartman karar defteri ilk nasıl doldurulur?
Apartman Defteri Nasıl Doldurulur? Kat malikleri kurulunun aldığı kararlar, apartman defterinde ilk sayfadan başlayarak işlenir. Noter tasdikli sayfalara yazılan kararlar, toplantıda bulunan malikler tarafından imzalanır. Kararlara aykırı oylama yapanlar ise imza atarken kararın sebebini açıklamak zorundadır.
Apartmanda kaç yönetici olur?
Apartmanda kaç yönetici olur?
Apartman ve site yönetim kanununa göre apartman yönetimi kurulu, en 3 kişiden oluşuyor.