Son Konular

Apartman yonetimi bir sirkete nasil verilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Apartman yönetimi bir şirkete nasıl verilir?

Profesyonel yönetim firmaları direkt olarak yönetici seçilebildiği gibi kat maliklerinden bir yönetim kurulu seçildikten sonra bu yönetim kuruluna yetki ve sorumluluklarının tamamını veya bir kısmını sözleşme imzalanacak profesyonel yönetim firmalarına devrederek hizmet alınması şeklinde seçilebilmektedir.

Apartman yöneticisi nelerden sorumludur?

Kat maliklerinin oy birliğiyle seçilen apartman yöneticisi; gayrimenkulün bakım, onarım gibi işlerinin organize edilmesi ve sürdürülebilir bir şekilde takip edilmesi sorumluluğunu alıyor. Eğer gayrimenkul sekiz veya daha fazla bağımsız bölümden oluşuyorsa yönetici atanması bir zorunluluk.

Apartman karar defteri nasıl yazılır?

Apartman karar defteri nasıl yazılır?
Apartman Defteri Nasıl Doldurulur? Kat malikleri kurulunun aldığı kararlar, apartman defterinde ilk sayfadan başlayarak işlenir. Noter tasdikli sayfalara yazılan kararlar, toplantıda bulunan malikler tarafından imzalanır. Kararlara aykırı oylama yapanlar ise imza atarken kararın sebebini açıklamak zorundadır.

Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mı?

Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mı?
Apartman karar defterleri her yıl noter tarafından tasdik edilmelidir.

Apartman yönetimini bırakmak için ne yapmak lazım?

Yönetici, istifa dilekçesini görevini yaptığı apartman, site, bloğu Kat Malikleri Kurulu'na hitaben hazırlamalıdır. İstifa dilekçesinde hangi neden veya nedenlerden dolayı görevinden istifa ettiğini belirtmelidir. Görev yaptığı dönem içindeki yöneticiliğe dair tüm evrakları kurula sunacağını da ayrıca belirtebilir.

Apartman karar defterine hangi kararlar yazılır?

Bu karar defterinde yönetim seçimi, her yıl yönetim ve kat malikleri arasında yapılan toplantıda alınan kararlar, yapılan oylamalar, uygulamaların sonucu ve bunun sonucunda ortaya çıkan kararlar, oylama sonucunda yapılacak iş kabul edilmişse bunun belirtilmesi ve rahat kararı varsa bunun da belirtilmesi önemlidir.

Apartman karar defterine elle yazma zorunluluğu var midir?

Apartman karar defterine elle yazma zorunluluğu var midir?
Kararlar nereye yazılır? Yasa hükmü, noter tasdikli karar defterine yazılması gerektiğidir. Ancak istisnai durumlarda, örneğin karar defterinin elde olmaması, karar defterinin henüz noterde tasdik görmemiş olması hallerinde kararlar düz beyaz kağıda yazılır ve sonra karar defterinin ilgili sayfasına yapıştırılır.

Apartman işletme defteri her yıl tasdik edilir mi?

Apartman işletme defteri her yıl tasdik edilir mi?
Bu defterin, her takvim yılının bitmesinden başlayarak bir ay içinde yönetici tarafından notere kapattırılması mecburidir. Kat Mülkiyeti Kanununda bu isim altında bir defter düzenlenmemekle beraber gelir ve giderlerin net bir şekilde izlenebilmesi adına uygulamada bu isim altında defter de tutulmaktadır.

Apartman karar defteri kaç yıl saklanır?

Maddesine göre; Bu kanuna göre defter tutmak mecburiyetinde olanlar, tuttukları defterlerle üçüncü kısımda yazılı vesikaları, ilgili bulundukları yılı takip eden takvim yılından başlayarak beş yıl süre ile muhafaza etmeye mecburdurlar.

Site işletme defteri her yıl tasdik edilir mi?

Bir örnek ile anlatalım; 2019 yılında sitenin kullanacağı "İşletme Defteri" , 2018 yılı Aralık ayı sonuna kadar notere tasdik ettirilir. Eğer siteler 2018 yılında tasdik ettirdikleri İşletme Defterleri'ni 2019 yılında da kullanacaklarsa , 2019 yılı Ocak ayı sonuna kadar ara tasdik ettirerek kullanır.

Apartman yönetiminin bir şirkete nasıl verilebileceğine dair detaylar verilmiş. Profesyonel yönetim firmaları doğrudan seçilebileceği gibi kat maliklerinden oluşan bir yönetim kurulu da seçildikten sonra bu kurula yetki ve sorumlulukların tamamı veya bir kısmının devredilerek hizmet alınabileceği belirtilmiş. Yapılan açıklamalar doğrultusunda apartman yönetiminin nasıl gerçekleşebileceği hakkında bilgi verilmiş.

Apartman yöneticisinin sorumluluklarından bahsedilmiş. Seçilen apartman yöneticisinin gayrimenkulün bakım ve onarım işlerini organize etmek ve takip etmekle sorumlu olduğu belirtilmiş. Eğer gayrimenkul sekiz veya daha fazla bağımsız bölümden oluşuyorsa yönetici atanmasının zorunlu olduğu vurgulanmış.

Apartman karar defterinin nasıl yazılacağı açıklanmış. Kat malikleri kurulunun aldığı kararların apartman defterine işleneceği, noter tasdikli sayfalara yazılan kararların toplantıdaki malikler tarafından imzalanacağı ve aykırı oylama yapanların imza atarken sebebini açıklamasının gerektiği belirtilmiş.

Apartman karar defterinin her yıl noter tarafından tasdik edilmesi gerektiği ifade edilmiş. Ayrıca karar defterine elle yazma zorunluluğunun olup olmadığı ve hangi durumlarda istisnai olarak beyaz kâğıda yazılabileceği hakkında bilgi verilmiş.

Site işletme defterinin ve apartman işletme defterinin her yıl tasdik edilmesi gerektiği anlatılmış. Apartman işletme defterinin notere kapattırılması gereken bir süreci olduğu ve bu işlemin her takvim yılının bitiminden itibaren bir ay içinde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanmış.

Son olarak, apartman karar defterinin ve site işletme defterinin kaç yıl saklanması gerektiğiyle ilgili bilgi verilmiş. Muhafaza süresinin üç yıldan başlayarak beş yıl olduğu açıklanmış. Site işletme defterinin yıllık nasıl tasdik ettirileceği konusunda da örnek bir açıklama yer almış.

Graham krakeri nasil yapilir?

Stupa nedir aciklayiniz?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt