Son Konular

Apartman yoneticisine dava acilir mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Apartman yöneticisine dava açılır mı?

Apartman yönetimlerinin tüzel kişiliği bulunmadığından, kural olarak apartman yöneticisi ya da yönetim kurulunun dava ve taraf ehliyeti bulunmamaktadır. Yönetici ya da apartman yönetimi ancak 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun tanıdığı yetkiler dahilinde dava açma hakkını kullanabilir.

Site yönetimine kimler dava açabilir?

KAT MALİKLERİ ADINA DAVA AÇMA EHLİYETİ YOKTUR Site Yöneticisi/Yönetim Kurulu , Kat Mülkiyeti Kanunu madde 35/i hükmünce " Kat mülkiyetine ilişkin borç ve yükümlerini yerine getirmiyen kat maliklerine karşı dava ve icra takibi yapma" hakkına sahiptir.

Apartman yöneticisine hangi mahkemede dava açılır?

Apartman yöneticisine hangi mahkemede dava açılır?
Kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine şikayet edebiliyor ve yönetici hakkında dava açılmasını talep edebiliyor.

Apartman yöneticisine nasıl dava açılır?

Apartman yöneticisine nasıl dava açılır?
Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabiliyor.

Bina yöneticisine maddi tazminat davası açılabilir mi?

Yargıtay, yöneticinin kasıt ve ihmali nedeniyle ana taşınmazın yönetiminde uğranılan zarar(örneğin avansın zimmete geçirilmesi, zamanında ödeme yapılmamasından dolayı sigorta priminin cezalı tahsili gibi) konusunda kat maliklerinden herhangi birinin yönetici hakkında tazminat davası açabileceğini ve icra takibinde …

Kat maliki olmayan yöneticiye dava açabilir mi?

Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19. maddesi gereğince; yöneticinin ortak alana müdahalenin önlenmesi ile kal'i davası açabilmesi için kat maliki olması ya da kat maliki olmayan yönetici tarafından dava açılması halinde kat malikleri kurulunca kendisine dava açma yetkisinin verilmiş bulunması gerekir.

Site yönetiminin taraf ehliyeti var mı?

Site yönetiminin taraf ehliyeti var mı?
Site veya apartman yönetimi davalı olarak gösterilemez. Zira site veya apartman yönetimin pasif dava ehliyeti yoktur. Her kat maliki arsa payı oranında zararın tazmininden sorumludur.

Apartman sorunlarına hangi mahkeme bakar?

Apartman sorunlarına hangi mahkeme bakar?
1 hükmü 'Bu kanunun uygulanmasından doğacak her türlü anlaşmazlık Sulh Mahkemelerinde çözümlenir' şeklinde kaleme alınmış ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunun uygulanmasından doğacak tüm anlaşmazlıkların çözüm yerinin Sulh Hukuk Mahkemesi olduğu belirlenmiştir.

Apartman yönetimine karşı dava kime açılır?

Apartman yönetimine karşı dava genellikle yönetici veya yönetim kuruluna karşı açılır. Ancak apartman yönetimlerinin tüzel kişiliğinin olmaması nedeniyle, dava genellikle yönetici veya yönetim kurulu üyelerine bireysel olarak yönlendirilir. 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen yetkiler doğrultusunda, yönetici veya yönetim kuruluna karşı dava açılabilir.

Yönetici veya yönetim kuruluna karşı dava açmak isteyen kat maliklerinin öncelikle bir karar alarak bu konuda ortak bir görüş belirlemesi gerekmektedir. Dava açma sürecinde mevzuata uygun şekilde hareket edilmesi ve gerekli delillerin sunulması büyük önem taşır. Ayrıca, dava açılacak olan mahkemenin de doğru seçilmesi gerekmektedir.

Sorunlar hakkında detaylı bilgi almak ve gerektiğinde hukuki danışmanlık almak da davanın başarılı sonuçlanması açısından önemli olacaktır. Bu nedenle, apartman yönetimine karşı dava açmadan önce profesyonel destek almanız faydalı olacaktır.

Sistem geri yukleme yaparsam ne olur?

Konsinye satis sistemi nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt