Modoratör
Efsanevi Üye
Apartman yöneticisi nasıl değiştirilir?
Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur. Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altı ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca değiştirilemez. Ancak haklı bir sebep çıkarsa, onu atamış olan sulh mahkemesi, değiştirmeye müsaade edebilir.
Yönetici değişikliği nasıl olur?
Yönetici değişikliği nasıl olur?
Birincisi yöneticinin mutlak butlanla (kat malikleri/sakinlerin edinimlerini yerine getirmemesi) istifa etmesi, ikincisi denetçi veya denetim kurulunun en az oy çokluğu ile üçüncüsü ise kat maliklerinin 1/3 oranında imza toplayarak yapılabilmektedir.
Apartman yöneticisi iki yıllığına seçilir mi?
Apartman yöneticisi iki yıllığına seçilir mi?
Bu kişi Yönetici olurken, seçilen kurula da Yönetim kurulu denir. Site yönetimi iki yıllığına seçilir mi sorusunun cevabı şu şekilde; Anagayrimenkulle ilgili tüm yönetimi sağlayan site yöneticisi yönetim planına çoğunluk kararı ile bir madde eklenmiş ise iki yıllığına da seçilebilir.
Apartman yöneticisi nasıl feshedilir?
Bölgedeki sulh mahkemesi tarafından tayin edilen apartman yöneticisi. Söz konusu tayin işleminin ardından altı aylık bir süre geçmediği sürece, kat malikleri kurulu tarafından değiştirilemez. Fakat haklı bir neden meydana gelir ise o kişiyi tayin etmiş olan sulh mahkemesi yöneticinin değişmesine izin vermektedir.
Apartman yöneticisi kaç yıl?
Apartman yöneticisi kaç yıl?
Apartman yönetimi kaç yılda bir değişir? Apartman yönetimi, her sene yapılan toplantılarla belirlenir. Seçilen yönetici bir seneliğine bu görevi yerine getirecektir.
Apartman karar defteri nasıl iptal edilir?
Apartman karar defteri nasıl iptal edilir?
Kat malikleri kurulunun kararları karara katılan veya muhalefet şerhi veren bütün kat maliklerini, yönetici ve denetçilerini bağlar. Kat malikleri kulunda alınan kararlara itiraz etmek isteyenler Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33.maddesi gereğince, kararın iptali için sulh hukuk mahkemesinde dava açabilirler.
Apt yönetimi nereye şikayet edilir?
Kısaca özetlemek gerekirse; * Yönetimin görevleri ile ilgili sorunların denetçilere bildirilmesi, * Denetçilerin ilgili sorun hakkında yönetime uyarıda bulunması, * Yapılan uyarıdan sonra sorunun devamı söz konusu olduğu zaman ise Sulh Ceza Mahkemesine başvurulması.