Son Konular

Apartman yoneticisi kime sikayet edilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Apartman yöneticisi kime şikayet edilir?

APARTMAN YÖNETİCİSİ NEREYE ŞİKAYET EDİLİR? Apartman yöneticisi hakkında şikayet oluşması üzerine kat malikleri toplanarak çoğunluk oyunun toplanması halinde yeni yönetici seçebilir. Konu hakkında şikayet yapılacaksa yetkili yine taşınmazın bağlı olduğu Sulh Mahkemesidir.

Apartman yönetimi hangi kuruma şikayet edilir?

Apartman yönetimi hangi kuruma şikayet edilir?
Ancak yine de apartman yöneticisinin gerekli yaptırım ile karşılaşmadığı düşünülürse bu sefer de Sulh Hukuk Mahkemesi'ne kat malikleri tarafından şikayet edilebilir.

Site yöneticisi tek başına karar alabilir mi?

Site yöneticisi tek başına karar alabilir mi?
Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Apartmanlarda ortak alan neresidir?

KMK madde 67 ifadesini örneklerle somutlaştırmak gerekirse; toplu yapı içinde kapsama alınan ortak yerler; ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma bakımından zaruri olan temeller, taşıyıcı kolon ve kirişler, asansör, çatı, baca gibi yerler iken, toplu yapı dışında kapsama alınan ortak yerler ise; otopark, bahçe.

Site yönetim kurulu kendi başına karar alabilir mi?

Site yönetim kurulu kendi başına karar alabilir mi?
Ayrıca kanunun 30. Maddesine göre kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğuyla karar verir. Yani apartman yöneticisi kendi başına karar alamaz.

Site Yönetim Kurulu karar alabilir mi?

Site Yönetim Kurulu karar alabilir mi?
Site yönetimi nasıl karar alır? Apartman ve konut sitelerinde, kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile toplanıyor ve kurul oy çokluğuyla karar veriyor. Bu kanunda yeter sayı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklıdır.

Bina Asansör şikâyeti nereye yapılır?

2014 yılından bu yana faaliyette olan ALO 130 hattına Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan; Aerosol Kaplar, Asansörler, ATEX Ürünleri, Basınçlı Ekipmanlar, Elektrikli Ekipmanlar, Gaz Yakan Cihazlar, Makineler, Otomotiv, Sivil Patlayıcılar, Teleferikler ile Metroloji ve …

Apartman yöneticisi hakkında şikayet oluştuğunda, kat malikleri toplanarak çoğunluk oyunun toplanması halinde yeni bir yönetici seçebilir. Eğer bu durumda şikayet yapılacaksa yetkili merci genellikle taşınmazın bağlı olduğu Sulh Mahkemesidir. Dolayısıyla, apartman yöneticisine karşı bir şikayetiniz varsa öncelikle bu süreci başlatmak için kat malikleriyle iletişime geçebilir ve Sulh Mahkemesi'ne başvurabilirsiniz.

Apartman yönetimi ise genellikle kat malikleri kurulu tarafından yürütülür. Eğer apartman yöneticisi gerekli yaptırımlarla karşılaşmıyorsa, bu durumda da kat malikleri tarafından Sulh Hukuk Mahkemesi'ne şikayette bulunulabilir.

Site yöneticisi veya site yönetim kurulu tek başına karar alamaz. Kat Mülkiyeti Kanunu gereği, apartman veya site yöneticisi karar almadan önce kat malikleri tarafından verilen kararları uygulamakla yükümlüdür. Bu nedenle, site yöneticisi veya yönetim kurulu, kat maliklerinin çoğunluğunun oybirliğiyle aldığı kararları yerine getirmekle sorumludur.

Ortak alanlar, apartman veya site sakinlerinin ortak kullanımına açık olan ve genellikle tüm sakinlerin faydalanabileceği alanlardır. Bunlar, genellikle Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilmiş olup, örnek olarak; asansörler, çatılar, bahçeler, otoparklar gibi alanları kapsar.

Site yönetimi karar alırken, kat malikleri kurulu toplanarak kat maliklerinin çoğunluğunun kabulüyle karar verir. Ayrıca, kanunda belirtilen hükümler çerçevesinde belirli şartlar söz konusu olabilir.

Bina asansörü ile ilgili bir şikayetiniz varsa, bu tür konular genellikle Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü aracılığıyla çözüme kavuşturulabilir. Bu tür konularda ilgili mercilere başvurarak şikayetinizi iletebilir ve durumu detaylı bir şekilde açıklayabilirsiniz.

Yangin sigortasi neleri kapsar?

Kaymakamin hazirlik sorusturmasini kim yapar?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt