Son Konular

AOL 1 ders kalirsa ne olur?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

AÖL 1 ders kalırsa ne olur?

Bir öğrenci, bu kısımda bulunan tüm dersleri dönem dönem seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler 500 bile olsa öğrenci mezun olamıyor.

Lise mezunu olan biri tekrar lise okuyabilir mi?

Lise mezunu olan biri tekrar lise okuyabilir mi?
Daha önce herhangi bir liseden mezun olan kişiler, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler.

Açık lise sınavından kalırsak ne olur?

Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir. Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar.

AÖL 8 dönem zorunlu mu?

AÖL 8 dönem zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı, açık öğretim liselerinin aralık ayında yapılacak sınavlarına girecek 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyeti için gerekli 8 dönem şartını kaldırdı.

AÖL de muaf dersler tekrar seçilir mi?

Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.

Açık lise sınavım iptal oldu ne yapmalıyım?

Açık lise sınavım iptal oldu ne yapmalıyım?
AÖL SINAV İPTAL UYARISI NE ANLAMA GELİYOR? Eğer hatanız olduğunu düşünmüyorsanız yeniden sınava girmeyi deneyin. Bazen sistemsel kopmalarda da aynı uyarı gelebiliyor. Sınava yeniden girebiliyorsanız sınavınız iptal edilmemiştir.

Açık öğretim lisesi 8 dönem kaldırıldı mı?

SON DAKİKA HABERİ: Açık öğretim liselerinin aralık ayında yapılacak sınavlarına girecek 18 yaş ve üstü öğrencilerin mezuniyetleri için gerekli 8 dönem şartı kaldırıldı.

AÖF zorunlu ders almadan mezun olunur mu?

AÖF zorunlu ders almadan mezun olunur mu?
Mezuniyet şartı ise değişmemiş olup; önlisans programlarında en az 120, lisans programlarında en az 240 AKTS kredi alan, tüm zorunlu derslerinden başarılı olan, genel not ortalaması en az 2,00 olan ve diğer mezuniyet şartlarını yerine öğrencilerimiz mezuniyete hak kazanacaktır.

Açık Lisede en az kaç ders seçilir?

Bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir. Birinci Döneme ait Birinci Oturumdan 8 den fazla dersiniz olması durumunda Birinci Dönemden 8 ders seçtikten sonra dönem atlayıp diğer derslerinizi İkinci Dönem dersleri arasından seçebilirsiniz.

AÖL'de 1 dersin kalması durumunda, öğrenci mezun olamaz. Toplam krediler 500 olsa bile, en azından tüm dersler geçilip, geçilemeyen dersler için 3 kez sınava girip muaf olunması gerekmektedir. Dolayısıyla, 1 ders bile kalsa öğrenci mezun olamaz.

Lise mezunu olan bir kişi tekrar lise okuyabilir. Daha önce lise mezunu olan bireyler, Mesleki Açık Öğretim Lisesi programında belirtilen alanlardan herhangi birine kayıt yaptırarak ikinci lise diploması alabilirler.

Açık lise sınavından başarısız olunması durumunda, zorunlu derslerden üç kez sınava girilip başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur. Ancak Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç diğer derslerden muafiyet alınabilir.

AÖL'de mezuniyet için 8 dönem zorunluluğu kaldırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, aralık ayında yapılacak sınavlara girecek 18 yaş ve üstü öğrenciler için 8 dönem şartını kaldırmıştır.

AÖL'de muaf dersler tekrar seçilebilir. Öğrenciler istedikleri muaf dersleri tekrar seçebilirler ve başarılı olduklarında kredilerini alabilirler.

Eğer açık lise sınavınız iptal olduysa, hatanız olmadığını düşünüyorsanız yeniden sınava girmeyi deneyebilirsiniz. Sistemsal sorunlar da iptal uyarısına sebep olabilmektedir. Sınavınızın gerçekten iptal edilip edilmediğini öğrenmek için yeniden sınava girmeyi deneyebilirsiniz.

Son dakika haberine göre, açık öğretim liselerinde aralık ayındaki sınavlara girecek 18 yaş ve üstü öğrenciler için mezuniyet için gerekli 8 dönem şartı kaldırılmıştır.

AÖF'te zorunlu dersler almadan mezun olunamaz. Mezuniyet şartları değişmemiştir ve önlisans programlarında en az 120, lisans programlarında en az 240 AKTS kredi alan, tüm zorunlu derslerden başarılı olan, genel not ortalaması en az 2,00 olan öğrenciler mezuniyete hak kazanabilirler.

Açık lisede bir oturum için en fazla 8 ders seçilebilir. Eğer birinci döneme ait oturumda 8'den fazla dersiniz varsa, 8 dersi seçtikten sonra dönem atlayabilir ve diğer derslerinizi ikinci dönemden seçebilirsiniz.

ITU mezuniyet toreni ne zaman?

Hasta ne zaman defibrile edilir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt