Editör
Efsanevi Üye
Anksiyete astımı tetikler mi?
anksiyeteye yol açar veya mevcut anksiyeteyi arttırır diğer taraftan da emosyonel ve psikolojik durumlarda (stres, anksiyete, depresyon ve telkin) astım ataklarını tetikler.
Psikolojik astıma ne iyi gelir?
Psikolojik astıma ne iyi gelir?
Astımın temel belirtilerinin tedavisine ek olarak, psikiyatrik açıdan destekleyici nitelikte pek çok ilaç ve tedavi işe yarar.Biz genellikle antidepresanlar ve sakinleştiricileri tedaviye ekleriz.Bazen de destekleyici olarak akupunktur gibi teknikler uygulanabilir.
Astım psikolojik olabilir mi?
Astım psikolojik olabilir mi?
Astım hastalığı; çevresel faktörlerin, iltihabi nedenlerin, alerjik nedenlerin ve psikolojik faktörlerin etkili olduğu solunum yollarının müzmin (kronik) bir hastalığıdır.
Stres ve Üzüntü astımı tetikler mi?
Üzüntü ve stres astımı tetikleyebilir. Üzüntü ve strese karşı yoga, meditasyon gibi gevşetici teknikler kullanılabilir.
Astımı tetikleyen şeyler nelerdir?
Astımı tetikleyen şeyler nelerdir?
Mevsim değişiklikleri, özellikle soğuk hava, astım atağına sebep olabilir. Solunum yolunu tahriş eden bazı kimyasal maddeler vardır. Daha doğrusu bazı maddeler vücutta kimyasal reaksiyona yol açar. Kirli hava ve sigara dumanı, parfüm gibi keskin kokular astımı fazlasıyla tetikler.
Her nefes darlığı astım mıdır?
Her nefes darlığı astım mıdır?
Her nefes darlığı ve hırıltı astıma işaret değildir. Özellikle 3 yaşın altında ve kış döneminde en sık hırıltı nedeni; virüslerin neden olduğu, ateşle birlikte seyredebilen, bronşiolit adı verilen alt solunum yolu enfeksiyonlarıdır.
Astım hastaları neden nefes alamaz?
Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Astım hastaları ne yememeli?
Astım hastaları ne yememeli?
Bu katkı maddelerinin sıkça kullanıldığı; şarap, salça, hardal, hazır turşu, kurutulmuş meyve, kurutulmuş patates, bazı meyve suları, mısır şurubu, karides gibi yiyeceklerden astım hastalarının olabildiğince uzak durması gerekir.