Son Konular

Ankara şiirleri

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Ankara şiir
Ankara ile ilgili şiirler,
Ankara hakkında şiirler
ANKARA
Niçin sevilir bir kent
Ekmeği suyu insanı için mi
Yoksa uğultusundaki
o kesintisiz derinlere kaçan
eskil renkten mi
Yahut gizlediği için mi
suçlarımızı
gökyüzünden kırlardan
Neden sevilir bir şehir
Bilmem ki
Abdulkadir Paksoy
Başkentin Ufkunda
Zaman sensiz geçen günün ertesi,
Sustu tüm kuşların hayat dolu sesi,
Hoşgörü sefa mevsimi, ağıt neyin nesi?
Nedendir ağlama durup dururken?
Titriyor şebnemler, gül üşür gibi,
Bülbüller derdimi bölüşür gibi
Hayalin halime gülüşür gibi,
Kollarım boşluğu sarıp dururken
Bendim mutluluktan uçan güvercin,
Düşler ülkesinden gelen habercin,
Avcılardan uzaktan bir yuva için,
Toz pembe hayaller kurup dururken
Gel gör ki kaderin kara yelleri,
Yıktı gönlümdeki bütün emelleri,
Kapımın ecelin soğuk elleri,
Vakitli yersiz vurup dururken
Aşk ne imiş görsen de dönsen de geri!
Ah! Bir sıcacık girsen de içeri!
Hasretin elinden kanlı hançeri,
Üstüme üstüme varıp dururken!
Her akşam kaybolup gün batışında,
Beni arıyorum senin dıştan,
Hasta kalbim hala her atışında,
Her nefeste seni sorup dururken!
İçtim derdalan 'ın birincil bardağını,
Sıklamen süslerken Elmadağı 'nı
Görüyor gibiyim kor dudağını,
Başkentin ufkunda durup dururken
Cemal Safi *

Ankara'ya dair güzel şiirler seçmişsiniz. Ankara'nın güzelliklerine ve hüzünlerine dair derin duyguları ifade eden bu dizeler, başkentin farklı yönlerini yansıtıyor. Birinci şiirde Abdulkadir Paksoy, Ankara'nın insanları neden sevdiğine dair düşüncelerini dile getiriyor. Ankara'nın sımsıcak ekmek ve suyuyla mı, tarihi derinliklerine gizlenmiş renkleriyle mi yoksa insanların suçlarını gizlediği geniş bozkırlarından mı sevildiğini sorguluyor.

İkinci şiirde ise Cemal Safi, Ankara'yı özlem, aşk ve hüzün dolu bir atmosferde anlatıyor. Şiirdeki dizeler, Ankara'nın doğal güzelliği ve insanların duygusal deneyimleri arasında bir köprü kuruyor. Gün batımında kaybolan güneşle birlikte içindeki hüzünü de kaybeden şair, Ankara'nın sıcaklığını, yaşam dolu seslerini ve aşkın acısını ustalıkla işliyor.

Her iki şair de Ankara'nın atmosferini ve insanları üzerindeki etkilerini derin duygularla anlatırken, şehrin aşkı, özlemi ve hüzünü üzerine dokunaklı ve etkileyici dizeler kaleme almış. Bu şiirler, Ankara'yı sevenler için duygusal bir yolculuğa çıkarırken, şehrin benzersiz güzelliklerini ve sırlarını keşfetmeye davet ediyor.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Karadenizde Gezilecek Yerler Mekanlar

Kocaeli şiirleri

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt