Editör
Efsanevi Üye
Anestezi hangi bölümde lisans tamamlayacak?
Bu protokol doğrultusunda biz Anestezi Teknikerlerinin lisans eğitimini hemşirelik bölümünde tamamlayabileceği duyuruldu. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan'ın lisans tamamlama ile ilgili yaptığı açıklamada; " Bildiğiniz gibi hemşirelik ve ebelik için daha önceden lisans tamamlama verilmişti.
2 yıllık anestezi ne kadar maaş alır?
Yeteneklerine ve çalıştıkları süre göz önüne alındığında anestezi teknikeri ortalama 2 bin 800 lira maaş alabilmektedir. Ayrıca iş tecrübelerine göre anestezi teknikerlerinin en yüksek olan maaşı 3 bin 400 lira olarak bilinmektedir.
Anestezi teknisyeni uzman olabilir mi?
Anestezi teknisyeni olmak için 2 yıllık bir ön lisans programından mezun olmak yeterli iken Anestezi doktoru olmak için ise, 6 yıl boyunca tıp fakültesinde eğitim almak ve Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek 4 yıl boyunca da uzmanlık eğitimi almanız gerekir.
Tıpta Reanimasyon nedir?
Tıpta Reanimasyon nedir?
Reanimasyon, durmuş olan solunum ya da dolaşım sistemini yeniden işlevsel ve canlı hale getirmek amacıyla yapılan bir işlemdir. Bu işlem ameliyat öncesinde, sırasında ya da sonrasında gelişen komplikasyonları önlemek ve hastanın sağlığını korumak açısından önem arz etmektedir.
Anesteziden nereye geçiş yapılır?
Anesteziden nereye geçiş yapılır?
Anestezi mezunu olarak girilebilecek bölümlerin DGS ile tercih edilebildiği puan türleri aşağıdadır.
- Acil Yardım ve Afet Yönetimi–>Sayısal yani SAY puan türü
- Hemşirelik–>Sayısal yani SAY puan türü
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri–>Sayısal yani SAY puan türü
- Sağlık Yönetimi–>Eşit Ağırlık yani EA puan türü
Anestezi uzmanı olmak için kaç yıl okumak gerekir?
Anestezi teknisyeni olmak için 2 yıllık bir ön lisans eğitimi yeterli olurken anestezi doktoru olmak için 6 yıl süresince tıp fakültesinde eğitim almak gerekir. 6 yıllık tıp eğitiminin ardından Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girilip anestezi bölümünde 4 yıl boyunca uzmanlık eğitimi alınması gerekir.