- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Anaokulunda kodlama eğitimi nedir?
Kodlama yapmayı öğretir, çocukların kendi oyunlarını tasarlayıp kodlamasını sağlar. 3 boyutlu düşünme, şekil ve uzay algısının gelişimini sağlar. Hayal gücü ve ince motor becerilerinin gelişimini sağlar. Becerilerin gelişimiyle beraber, üretme ve buluş yapma duygularının pekiştirilmesini sağlar.
Alternatif kodlama araçları nelerdir?
Alternatif Kodlama Araçları
- Kodla Büyü ile Kodlama Eğitimi.
- EBA Kodlama Cody Etkinliği.
- EBA Kodlama Blockly Etkinliği.
- Harezmi Şehri – Kodlama ve Algoritma Oyunu.
- Mobil Kod – Kodlama ve Algoritma Oyunu.
- Algo Dijital Gezegen Gezgini ile Kodlama.
- Codemino ile Kodlama Etkinliğini.
- Kodlama Etkinliği Compute It.
Kodlama dersi ne demek?
Kodlama dersi ne demek?
Bilgisayar programlama veya kodlama eğitimi öğrencilerdeki bilişimsel düşünmeyi (computational thinking) geliştirmek amaçlı da kullanılmaktadır. Kodlama eğitimi ülkelerin eğitim sistemlerinde farklı isimlerle adlandırılsa da genel anlamda kodlama ve programlama mantığı üzerinden ilerler.
Yazılımı nereden öğrenebilirim?
Yazılımı nereden öğrenebilirim?
Yazılım öğrenme noktasında okul, kurs ve görsel eğitim setlerinden yardım alınabilir. Ayrıca kitap ve internet sitelerinin yardımı ile yazılım da kolay bir şekilde öğrenilir. Kendi kendine yazılım öğrenmek isteyenler için bu süreç zorlasa da mutlaka belli başlı kaynaklardan yardım alınabilir.
Okul öncesine kodlama nasıl anlatılır?
Kodlama bir oyuna benzer. Kodlama hazırlık etkinlikleri yapmak için bilgisayarınızın olmasına gerek yok. Zemin veya eski masa örtüsü, renkli bant, karton, kalem, çocuğunuzun oyuncakları, hikaye kitapları ve tabii ki çocuğunuzun hayal gücünü kullanarak çocuğunuza kodlama öğretmeye başlayabilirsiniz.
Yazılım öğrenmeye nereden başlamalı?
"Yazılıma nereden başlamalıyım?" sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.