Modoratör
Efsanevi Üye
Anaokulunda din eğitimi var mı?
Şûra'nın sonunda yapılan oylamada "Okul öncesi programlarında çocuğun gelişim düzeyi dikkate alınarak din, ahlak ve değerler eğitimi yer almalıdır" şeklindeki bir madde oy çokluğuyla kabul edildi.
Çocuklara din eğitimi ne zaman verilmeli?
Çocuklara din eğitimi ne zaman verilmeli?
Beş yaş, çocukluk döneminin düğüm noktasıdır. Bu yaşı, "altın yaş" olarak vasıflandırabiliriz. Bu çağ, çocuğun birtakım ibadetlere, dînî tavır ve davranışlara âşinalık kazandırabilmesi için en önemli zaman dilimidir.
Avrupa'da din eğitimi kaç yaşında başlar?
Avrupa'da din eğitimi kaç yaşında başlar?
Model olarak gösterilen Avrupa'da ise din eğitimi bazı ülkelerde 2,5 yaşında başlatılıyor. Belçika'da 2,5-6 yaş arası çocuklara, öğretmenler koordinesinde papaz ve rahibeler ders veriyor. Almanya'da 3-6 yaş grubunun yüzde 70'i kiliselerde din eğitimi alıyor.
6 yaşındaki çocuğa dini eğitim nasıl verilir?
Bu yaşta çocuğun sinir sistemi hazır olmadığı için ona uzun duâlar ve sûreler ile bazı bilgileri zorla ezberletme gibi davranışlardan kaçınmak gerekir. Bu süreçte taklit döneminde olan çocuğun anne-babayla beraber namaz ibadetini yerine getirmesine müsaade edilmelidir.
Okul öncesinde hangi değerler verilir?
Okul öncesinde hangi değerler verilir?
Okul öncesi değerler eğitiminde öğretilen temel ilkelerden diğerleri şunlardır:
- Saygı ve özsaygı
- Tutumlu olmanın önemi.
- Başkalarının haklarına ve fikirlerine saygı duymak.
- Dürüstlük.
- Analitik ve yaratıcı düşünme.
- Dayanışma ve yardımlaşmanın önemi.
Finlandiya'da din dersi var mı?
Finlandiya'da din dersi var mı?
Finlandiya'da şu anda devlet okullarında Protestan dini ağırlıklı din dersleri yapılmaktadır. Ancak Eğitim bakanlığının onayladığı onlarca farklı dini inancın öğretim programı da okullarda okutulmaktadır.
Mezhepler üstü yaklaşım nedir?
Ancak, Türkiye ölçeğinde en genel anlamıyla mezhepler üstü din öğretiminde bir dinin tüm mensuplarının mezhep ya da cemaat ayrımı gözetmeksizin aynı sınıfta din eğitimi almaları amaçlanır.