Son Konular

Analiz kelimesinin anlami nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Analiz kelimesinin anlamı nedir?

Analiz TDK sözlük anlamı çözümlemedir. Bir olayı ya da durumu incelemek, detaylı bir şekilde çözümlemek anlamına gelen analiz dilimizde sık sık kullanılan kelimelerdendir.

Analiz Türkçe kelime mi?

Analiz kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Analiz kelimesi Fransızca kökenlidir.
Yunancadan hem Türkçeye hem de diğer Avrupa dillerine birçok kelime geçmiştir. O kelimelerden biri olan analiz, orijinal dilinde "analyse" şeklinde yazılır.
Viraj ne anlama gelir?
Bir yolun kıvrıldığı yer, büküntü, dönemeç.
Değerlendirme kelimesi ne anlama gelir?
1. Bir şeyin nitelik ya da niceliği üstüne yapılan çalışma sonucu varılan yargı. 2. Aynı biçimdeki olayların, birtakım ölçünlere göre, önemini belirtme.

Analiz hangi dilden gelir?

Online Türkçe anlamı ne demek?

İşte detaylar. Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise 'çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma' şeklinde tanımlanmaktadır.
4 Kolay Adımda Analitik Yazı Yazmak
- Birinci Adım: İyi Not Alın. Yazmaya başlamadan önce konunuzla ilgili pek çok şey okumanız, izlemeniz ve çalışmanız gereklidir.
- İkinci Adım: Yaklaşımınızı Daraltın. Analitik bir makalenin iyi odaklanmış olması gerekir.
- Üçüncü Adım: Taslak Oluşturun.
- Dördüncü Adım: Boşlukları Doldurun.
Patent ne demek TDK?
Sınırlı bir süre ve yer için patent/ faydalı model sahibine, üçüncü kişiler tarafından buluşun izinsiz olarak üretilmesini, satılmasını, kullanılmasını veya ithal edilmesini engelleme amacıyla tanınan tekel haklarıdır.
Viraj hangi dil?
Fransızca virage "döndürme, aracın yönünü çevirme" sözcüğünden alıntıdır.

Kasisli yol ne anlama gelir?

Kasisli Yol-Plastik Trafik Levhası "Kasisli yol" trafik levhası; yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılmaktadır.

Değerlendirme yazısı nasıl yazılır örnek?

Değerlendirme yazısı değerlendirilen metne dair şu bilgileri içermelidir:
- Değerlendirilen metnin yazar(larının) ya da editör(lerinin) isim ve soy ismi (Eğer metin derleme ise bu husus belirtilmelidir.)
- Kitabın başlığı
- Baskı yılı
- Baskı yeri.
- Yayınevi.
- Sayfa sayısı

Sinemanin temel ozellikleri nelerdir?

Gecerli ve guvenilir ne demek?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar