Modoratör
Efsanevi Üye
Analitik incelemenin amacı nedir?
Analitik İnceleme Prosedürlerindeki temel amaç iş- letmenin denetçiye sunduğu veriler ile işletme için- den ve işletme dışından elde edilen ilişkili verilerin çeşitli biçimlerde karşılaştırılarak ortaya konulan so- nuçlar ile denetim çalışmalarına yön verilmesidir.
Analitik inceleme prosedürleri nedir?
Analitik inceleme prosedürleri, işletme içinden ve dışından alınan verilerle işletmenin iddiası olan finansal tablolardaki verilerin karşılaştırılması ve varsa sapmaların bulunmasına yönelik bir denetim tekniği olduğundan, bağımsız denetçinin yapmış olduğu denetim çalışmalarına yön vermektedir (Bozkurt, 2010, s. 151- …
Mantıklılık analizi nedir?
Mantıklılık analizi nedir?
Mantıklılık Analizi (Ussallık Testleri): Ussallık testleri veriler arasında mantık ilişkisi kurularak belirli bir sonucun tahmin edilmesidir. incelenerek değerlendirilmesidir. Bu analiz türünde finansal tablolar birbirini izleyen yıllar açısından incelenmekte ve gösterdiği değişim yorumlanmaktadır.
Ussallık testleri nedir?
Ussallık testleri nedir?
ussallık testlerinde, mali nitelikli olmayan faaliyet verilerinden yararlanarak bir hesap kaleminin denetçi açısından beklenen tutarının tahmin edilmesi amaçlanır. Ussallık testlerinde bağımsız değişkenlerden yararlanılarak bir bağlı değişkendeki değişikliğin analizi yoluna gidilir.
Yedi Adım yaklaşımı nedir?
WCM 7 ADIM YAKLAŞIMI Reaktif; Bir olay gerçekleştikten sonra alınan önlemlerdir. Preventive / Önleyici; Geçmişten öğrenme ile hata tekrarından kaçınmak için önleyici aksiyonlar alınır. Proaktif; Teorik risk analizine dayanarak, ciddi bir olaydan kaçınmak için alınacak önlemlerdir.
Kontrol ve maddi doğruluk testleri nelerdir?
Maddi Doğruluk Testleri: Mali tablolardaki tutarların ve açıklamaların doğruluğuna ilişkin kanıt toplamak için uygulanan denetim prosedürleridir. Maddilik testleri; işlem hesap kalanlarının test edilmesinden oluşan detay testleri ile analitik testleri kapsar.
Işletmelerin denetçilere incelenmesi amacıyla sundukları verilere ne ad verilir?
Işletmelerin denetçilere incelenmesi amacıyla sundukları verilere ne ad verilir?
Yönetim iddiaları (savları-beyanları): işletmelerin denetçilere incelemesi amacıyla sundukları verilere denir. Ve genellikle bu iddialar finansal tablolarda vücut bulur.
Denetim amaçları nelerdir?
Denetim amaçları nelerdir?
Denetim amacının hedefi, mali tabloların doğru ve adil görünümünü oluşturmak ve ifade etmektir ve Mali Tabloların önemli yanlışlıklardan arınmış olduğuna dair güvence elde etmek için denetim yapılır.
Maddi doğrulama testleri nelerdir?
MADDİLİK TESTİ Maddi Doğruluk Testi Mali tablolardaki tutarların ve açıklamaların doğruluğuna ilişkin toplamak için uygulanan denetim prosedürleridir.Maddi doğruluk testlerinin niteliği, zamanı ve büyüklüğü kabul edilebilir bulgu risk düzeyine bağlı olarak değişir.
Kontrol testleri nedir?
Kontrol Testleri: Müşteri işletmede mevcut olması gereken iç kontrol politika ve prosedürlerinin tasarımının ve işleyişinin etkinliğini ölçmek için yürütülen denetim prosedürleridir.