- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Anahtar okul hangi ülke?
Çin Halk Cumhuriyetinde "ANAHTAR OKUL" VE "NORMAL OKUL" olmak üzere 2 çeşit okul vardır. ANAHTAR OKULLAR: 1. En nitelikli öğretmenler derse girerler.
Bir öğretmen adayı neden eğitim sosyolojisi hakkında bilgi edinmeli?
Eğitim sosyolojisi, öğretmenlere içinde yaşadıkları toplumun kültürü, formel ve informel eğitimde toplumun rolü, toplumsal roller, değerler, normlar ve kurumlar toplumsal gelişme, kültür değişmeleri vs. konularında sağlıklı bilgiler kazandırır.
Kaliteli eğitim hakkı nedir?
Kaliteli eğitim hakkı nedir?
gerçekleĢtirebileceği, istihdam ve yaĢam becerilerini geliĢtirme olanağı bulabileceği kaliteli bir eğitim görme hakkı olarak tanımlamaktadır.
Eğitim sosyolojisinin temel konusu nedir?
Eğitimsel toplum bilimi (ya da eğitim sosyolojisi), eğitim kurumlarını ve okullaşma ile modern endüstri toplumlarında okullaşma sistemlerini, 'okul ile toplumsal yapı arasındaki ilişkileri konu alan, eğitim kurumunun toplumun diğer büyük kurumsal düzenleriyle, yani iktisat, politika, din vb. ile olan ilişkilerini …
Dünyada ne kadar çocuk sağlık hizmeti ve kaliteli eğitim alamıyor?
2020 Yılında Hala Okula Gitmeyen 260 Milyon Çocuk Olmasının 20 Sebebi. Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları projesi kapsamında 2030 yılına kadar her çocuğun okula gitmesi ve eğitim görmesi yönündeki hedefine rağmen, dünya genelinde ilk ve ortaokula gitmeyen tam 260 milyon çocuk mevcut.
Eğitim alma hakkı ne demek?
Eğitim alma hakkı ne demek?
Eğitim hakkı, bireylerin öğrenme, öğretme, eğitim alma, kendini geliştirme gibi yetkilere hukuksal olarak sahip olması ve bu yetkilerden istediği gibi yararlanmasına denir. Bireyin dili, dini, ırkı, cinsiyeti, etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun temel eğitimden yararlanması engellenemez.
Dünyada hangi ülkelerde okullar açıldı?
Dünyada yaşanan diğer gelişmeler şöyle özetlenebilir: Aralarında Almanya, Avusturya, Danimarka, İngiltere, İsrail, ABD gibi ülkelerin bulunduğu bazı ülkeler, okullarda rutin hızlı antijen testleri kullanarak yüz yüze eğitimi tamamen açık/kısmen açık statüsünde sürdürmeye devam etmektedir.